Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kunta ja 4H neuvottelevat nuorten kesäyrittäjyydestä

Nuorten kesäyrittäjyyttä pyritään edistämään myös muulla tavoin.

Talousarviossa 2023 tulee osoittaa nuorisopalveluille erillinen määräraha kesäyrittäjätoimintaan. Hankkeeseen osoitetaan rahat budjettivaltuustossa samalla kun päätetään vuoden 2023 nuorten kesätyörahoista.

Näin kunnanvaltuusto päätti käsitellessään viime kokouksessaan Sami Virtasen (vihr.) ja 14 kannattajan valtuustoaloitetta. Aloitteessa esitettiin, että Nurmijärven kunta ottaisi käyttöön nuorille kesäyrittäjäsetelin kesätyösetelin rinnalle. Kesäyrittäjäsetelillä tuettaisiin nuoria työllistämään itsensä kesällä yrittäjinä tai yrittäjämäisesti. Kesäyrittäjäseteli laajentaisi kesätyösetelin saavien nuorten ikäryhmää 18 vuodesta 29 vuoteen.

Aloitteeseen annetussa vastauksessa todetaan, että Nurmijärven kunnan ei ole tarkoituksenmukaista luoda itse toimintamalleja kesäyrittäjäsetelille, koska malleja on jo olemassa. Vastauksessa esiteltiin kolme erilaista toimintamallia asian edistämiseksi ja todettiin, että talousarviossa 2023 tulee osoittaa nuorisopalveluille erillinen määrärahaa kesäyrittäjäsetelitoimintaan.

Lisäksi valtuusto päätti kunnanhallituksen esityksen mukaisesti aloittaa neuvottelut Tuusulan 4H:n kanssa, joka vastaa Nurmijärven alueen toiminnasta. Tuusulan 4H:n toiminta oli yksi vastauksessa esitellyistä toimintamalleista.

Valtuuston päätöksen mukaisesti hankkeeseen osoitetaan rahat budjettivaltuustossa, samalla kun päätetään vuoden 2023 nuorten kesätyörahoista.

– Korona-aika on kurittanut erityisesti nuorisoamme. Tehty päätös edistää osaltaan nuorten työllistymistä pitkässä juoksussa, totesi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kallepekka Toivonen valtuuston kokouksessa.