Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rauli Virtasen sotakuvat ovat esillä kirjastossa

Virtasen näyttely valottaa haavoittuvimpien lasten ja nuorten asemaa.

Sotareportteri Rauli Virtanen tunnetaan myös valokuvistaan. Hänen näyttelynsä Tytöt kriiseissä on katsottavissa Klaukkalan kirjaston salissa 3.5.–30.6.

Virtanen on koostanut lastenoikeusjärjestö Planin tuottamaan näyttelyyn kuviaan ja havaintojaan tyttöjen elämästä yhdeksässä eri kriisissä. Kuvat ja tarinat vievät 1970-luvulta nykypäivään, sotiin, luonnonmullistuksiin ja äärimmäisen köyhyyden keskelle.

Virtanen on kiertänyt maailmaa jo 50 vuoden ajan ja raportoinut humanitaarisista kriiseistä ja konflikteista. Hän on kuvannut äärimmäisiä tilanteita, joihin harva ulkopuolinen on päässyt.

– Olen tavannut ympäri maailmaa tyttöjä selviytymässä oloissa, joissa eläminen on aikuisellekin haastavaa. Tytöt ovat sodissa ja muissa konflikteissa haavoittuvimmassa asemassa. He kärsivät kaikkein eniten ihmiskaupasta, seksuaalirikoksista ja köyhyyden aiheuttamista ongelmista, Virtanen kertoo.

Monet kuvista ja tarinoista ovat voimakkaita, jopa järkyttäviä.

– Se, että ummistamme silmämme pakolaisten tai katulasten kuvilta, ei tee maailmasta parempaa, Virtanen sanoo.

– Nämä kuvat ja tarinat ovat ajankohtaisia nytkin, kun koronapandemian seuraukset ja taantumukselliset voimat horjuttavat aikaansaatua kehitystä muun muassa tasa-arvossa, köyhyyden vähentämisessä ja koulutuksessa.

Rauli Virtanen on paraikaa sota-alueella Ukrainassa.