Uusia ohjeita biojätteen pakkaamiseen – Nurmijärvellä pakataan 1. kesäkuuta alkaen paperiseen tai biohajoavaan pussiin

Kiertokapula Oy on kilpailuttanut toimialueensa kotitalouksilta kerätyn biojätteen käsittelijät kevään 2022 aikana, Kiertokapula Oy kertoo tiedotteessaan. 1. kesäkuuta uusina käsittelijöinä aloittavat Kekkilä, Gasum ja Envor Oy. Aikaisemmin biojätteen käsittelystä vastannut St1 ei osallistunut kilpailutukseen.

Biojätteen käsittelijöiden vaihtumisella on jonkin verran vaikutusta biojätteen pakkaamiseen. Kiertokapulan toimialueen eteläosassa (Kerava, Järvenpää, Nurmijärvi, Tuusula) biojäte pakataan paperipussiin tai biohajoavaan pussiin. Muissa kunnissa voi edelleen käyttää pakkaamiseen myös muovipusseja.

Biojätteen käsittelijät tuottavat biojätteestä biokaasua.

Biojätteen käsittelijät tuottavat biojätteestä biokaasua, kompostimultaa sekä erityyppisiä maanparannustuotteita. Uusien käsittelyprosessien myötä jätteen sekaan voi laittaa myös huonekasveja ja leikkokukkia.

Kotitalouksien lajittelu- ja pakkausohjeistuksen mukaan biojätteisiin voi 1. kesäkuuta alkaen laittaa, kasvisten ja hedelmien kuoret, kananmunan kuoret, lihan ja kalan perkuujätteet, pilaantuneet elintarvikkeet ja ruoantähteet, kahvinporot suodatinpapereineen, teepussit, yksittäiset talouspaperit, lautas- ja nenäliinat sekä huonekasvit ja leikkokukat.

Biojätteisiin ei voi laittaa nestemäisiä jätteitä, kissanhiekkaa, lemmikkien ulosteita tai häkkien siivousjätteitä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut