Nurmijärven väkiluku kasvoi alkuvuodesta 53 henkilöllä – uusia asuntoja valmistui 98

Nurmijärven asukasluvun kasvuvauhti on vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen aikana käynnistellyt vielä konetta. Näin kerrotaan Nurmijärvi-barometrin pohjalta tehdyssä kunnan tiedotteesta. Barometrin mukaan kunnan väkiluku on tammi-maaliskuussa kasvanut 53 henkilöllä, joka juuri ja juuri riitti väräyttämään kasvuprosenttia ylöspäin.

Viime vuonna samaan aikaan tulomuutto oli 667 henkilöä ja vuoden 2022 vastaava luku on 625. Lähtömuuttoja oli viime vuonna samaan aikaa liki 80 vähemmän kuin kuluvana vuonna.

Syntyneitä viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä oli 109 ja kuluvan vuoden vastaavana aikana 87. Syntyneiden määrän väheneminen on osaltaan pitänyt kuluvana vuonna myös luonnollista väestönkasvua nollan tuntumassa.

Tulomuutto 625 henkilöä.

Asuntoja tammi-maaliskuun aikana on valmistunut 98 kappaletta. Kahta Kirkonkylälle valmistunutta rivitalokohdetta lukuun ottamatta kaikki uudet kodit ovat valmistuneet omakotitaloihin ja paritaloihin.

– Iso osa, yli 40 prosenttia, tammi-maaliskuun aikana valmistuneista omakoti- tai paritaloista sijaistee Rajamäellä, jossa uusi Kylänpään alue korostuu, kertoo Nurmijärven kunnan erikoissuunnittelija Katriina Ahokas tiedotteessa.

– Merkillepantavaa on se, miten valtaosa nyt Rajamäelle valmistuneiden talojen asukkaista on kunnan sisäistä muuttoa ja tämän vaikutuksia väestömuutoksiin on haastava ennakoida. Tämän lisäksi osa Kylänpäähän kotinsa rakentaneista uudisasukkaista on muuttanut kuntaan jo ennen talon valmistumista. Tällöin heidän muuttonsa ei näy väestönkasvuseurannassa samaan aikaan asuntojen valmistumisajankohdan kanssa, Ahokas jatkaa.

Vuodesta 2022 odotetaan uusien kotien valmistumisen osalta vilkasta. Asuntojen määrää kasvattaa 2020 ja 2021 aloitetut ja 2022 valmistuvat isot hankkeet Klaukkalassa.

– Esimerkiksi Ali-Tilkan alueelle valmistuu useampi kohde vielä tämän vuoden aikana. Ali-Tilkan valmistuvissa kohteissa on lähes 200 uutta kotia, Ahokas kertoo.

Myös Vanha-Klaukan syksyllä 2021 luovutetuilla ok-tonteilla rakentaminen on Ahokkaan mukaan hyvässä vauhdissa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut