Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuula Ropposen näyttely on esillä Klaukkalan kirjastossa – ”Tässä ja nyt on ainoa todellinen hetki, jota elämme”

Tuula Ropposen ihmishahmoja kuvaavissa teoksissa välittyy hetken merkitys.

Klaukkalan kirjastossa on esillä touko- ja kesäkuun ajan nurmijärveläisen Tuula Ropposen töitä nimellä Vain tämä hetki. Kuvataiteilija ja bodypainting-artisti maalaa tällä hetkellä pääsääntöisesti teoksia kankaalle akryyli- ja öljyväreillä.

– Käytän abstraktia pohjaa, josta nostan kuvaavaa ilmaisua esiin ihmishahmojen muodossa, hän kertoo.

– Ihminen on ollut alusta asti inspiraationi ehtymätön lähde. Ihmisen keho, sen liike ja muodot tai kasvojen sielukkuus kertovat tarinaa, jolla on syvempi tulkinnan laajuus. Maalauksen merkitys on aina symbolinen.

Elämä lipuu ohitsemme junan lailla.

Vain tämä hetki käsittelee niin ikään maalaamisprosessia, joka on aina hyvin mystinen kokemus.

– Absoluuttinen läsnäolon tunne vie minut luovuuden lähteelle, josta en ole etukäteen tietoinen. Lopputulos kaikkinensa alkaa paljastua vasta teoksen valmistumisen loppusuoralla.

– Olen jo jonkin aikaa sitten luopunut mistään valmiista suunnitelmasta lukuun ottamatta suuntaa antavaa värimaailmaa ja jotain alustavaa ajatusta teoksen sisällöstä. Heittäydyn taiteen vietäväksi ja elän hetkessä. Uniikki, valmis työ, johon on ammentanut itsestään kaikuja jostain syvältä, nostaa tunteet pintaan aina.

Ropponen on vuoden 2019 nurmijärveläinen taiteilija. Hänen mukaansa ihminen elää lähes kaiken aikaa joko menneisyydessä tai tulevaisuudessa, ja se estää meitä keskittymästä nykyhetkeen.

– Saamme jonkinlaista turvallisuuden tunnetta siitä, että elämä on hallinnassa ja kontrollissa. Kuitenkin totuus on se, että elämä lipuu ohitsemme junan lailla ja juuri ja juuri ehdimme noteeraamaan ohi kiitäviä elämämme tapahtumia.

– Käsittelen tätä aihetta oman oivallukseni kautta. Kun löydän nöyryyden hetken hyväksyä asiat, olosuhteet ja ihmiset juuri sellaisena, kun ne tällä hetkellä kuuluvatkin olla, tapahtuu vaatimusteni sulaminen pois ja tilalle syntyy mielenrauha, rentous ja tyyneys.

Tuula Ropposen näyttely on avoinna Klaukkalan kirjaston Galleria Toivossa kirjaston aukioloaikoina 2.5.–30.6. Vapaa pääsy.