Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Takaa-ajo, kovat ylinopeudet ja rattijuopumus – Itä-Uudenmaan poliisilla jälleen kiireinen viikko

Itä-Uudenmaan poliisin viime viikkoon kuului muun muassa takaa-ajo, kovat ylinopeudet, kasvavat tehtävämäärät ja rattijuopumukset, kerrotaan poliisin viikkotiedotteessa.

Lauantaina poliisi ajoi takaa muita ohittelevaa henkilöautoa Lopentiellä Nurmijärvellä.

Auton nopeus näytti poliisin tutkassa noin 140–150 kilometriä tunnissa kahdeksankympin nopeusrajoituksella, tiedotteessa kerrotaan.

– Partio kytki pysäytysvalo päälle Röykän taajaman kohdilla, jossa nopeusrajoitus on 50 km/h. Tällöin auton vauhdiksi mitattiin noin 100–120 km/h. Kuljettaja ei heti totellut poliisin pysäytyskäskyä vaan jatkoi ajoaan, kertoo rikoskomisario Markku Lylykangas.

Auto kuitenkin pysähtyi ja kuljettajaksi paljastui parikymppinen mies ilman ajo-oikeutta. Miehelle tehty huumepikatesti näytti positiivista tulosta ja hänen hallustaan löytyi huumausainetta, jotka mies myönsi omakseen.

– Tapausta tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta, rattijuopumus sekä huumausaineen käyttörikos, Lylykangas kertoo tiedotteessa.

Poliisin partio tavoitti 9.5. maanantain vastaisena yönä Vantaalla kotihälytystehtävän yhteydessä miehen, jolla oli voimassa oleva maahantulokielto. Poliisin rekistereistä kävi ilmi, että miehellä oli 11 erilaista etsintäkuulutusta.

– Mies oli tapahtumahetkellä pyrkimässä väkisin sisään asuntoon ja oli myös rikkonut asunnon ikkunan, kertoo rikoskomisario Timo Luoto.

Miehen takin taskuista löytyi punainen lasivasara sekä monitoimityökalu, jotka otettiin poliisin haltuun.

– Tapausta tutkitaan maahantulokiellon rikkomisena, vahingontekona, murtovälineen hallussapitona ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta, Luoto jatkaa tiedotteessa.

Liikennepoliisin partiot mittasivat jälleen useita kovia nopeuksia liikenteessä.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen Sipoossa myöhään perjantai-iltana 6.5.

– Poliisin partio mittasi moottoritiellä Kulloon kohdalla henkilöautolle nopeudeksi 200 km/h. Alueella suurin sallittu nopeus on 120 km/h. 70-luvulla syntyneen miehen ajot päättyivät siihen, kun hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin ajokieltoon. Seuraavan yönä poliisin partio pysäytti Porvoossa kuljettajan, jonka epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen liikenteessä. 2000-luvulla syntynyt kuljettaja määrättiin ajokieltoon, kertoo rikoskomisario Freddie Cederlund tiedotteessa.

Lisäksi ainakin kolmentoista kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen liikenneturvallisuutta kohtaan ja kahdeksan kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kertoo komisario Asko Sartanen tiedotteessa.

Kovin nopeus mitattiin lauantaina 7.5. iltakahdeksalta Lahdenväylältä, jossa partio mittasi tutkalla lukeman 210 km/h. Tapahtuma-aikaan Lahdenväylällä oli kohtalaisen paljon myös muuta liikennettä. Kuljettaja saatiin pysäytettyä, jolloin hänen ajokorttinsa otettiin poliisin haltuun ja hänet määrättiin ajokieltoon. Kuljettajan hallusta löytyi tutkanpaljastin, joka päätyi myös poliisin haltuun.

– Lisäksi kuljettajalle tehty huumausainepikatesti näytti positiivista amfetamiinille ja kokaiinille ja myöhemmin hänen kotiinsa tehdyssä kotietsinnässä takavarikoitiin huumausaineeksi luokiteltuja tabletteja sekä huumausaineeksi epäiltyä ainetta, Sartanen jatkaa.

Itä-Uudellamaalla hoidettiin viime viikolla yhteensä 1 831 erilaista hätäkeskuksen antamaa tehtävää.

– Tehtävistä 828 painottui viikonlopun ajalle. Erityisesti viikonloppuyöt olivat kiireisiä ja eniten partioita työllistivät rattijuopot, kotihälytykset, pahoinpitelyt ja erilaiset yleisten paikkojen häiriöt. Poliisin työmäärän kannalta tehtävämäärissä on havaittavissa kasvua, eli kevään ja kesän alkaminen näkyy. Myös säiden lämpenemisellä on huomattava vaikutus hälytystehtävien määrään erityisesti, kun ihmiset kokoontuvat terasseille ja puistikoihin viettämään aikaa yhdessä, kertoo komisario Aki Rantahuhta.