Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

NJS-naiset kovassa koulussa Kansallisessa liigassa – kaikkien aikojen menestyjä HJK tulee lauantaivieraaksi Klaukkalaan

Nurmijärven Jalkapalloseuran naiset hävisivät viime syksynä Kansallisen liigan karsintaotteluissa Helsingin Palloseuralle, mutta saivat pääsarjapaikan Tikkurilan Palloseuran luovuttua. Nurmijärven jalkapallohistorian ensimmäinen liigakausi alkoi suhteellisen lupaavasti 3–3-tasapelillä HPS:aa vastaan. Mutta sen jälkeisissä viidessä pelissä maalit ovat jääneet ”Palokärjittäriltä” tekemättä. Toinen tasapelipiste sentään tuli maalittomasta vieraspelistä Tampereen Ilvestä vastaan vappuaattona.

– Osa Kansallisen liigan joukkueista on olosuhteiltaan ja resursseiltaan melkein kuin ammattilaisjoukkueita. Me emme kuulu siihen kastiin. Ihan hyviä pelaajia saimme kuitenkin tälle kaudelle hankittua, sanoo NJS:n vastuuvalmentaja Mikko Ranta.

– Oli tiedossa, että on vaikeaa. Parissa pelissä numerot toki olivat turhankin rumia. Virheitä tulee, mutta sekin kuuluu kasvuprosessiin. Kovat pelit kehittävät joka tapauksessa. Tietyissä asioissa erot varmasti kaventuvat kauden mittaan. Pitää muistaa, että meillä valtaosa pelaajista on alle 20-vuotiaita paikallisia lupauksia, joista moni on ikäluokkamaajoukkueympyröissäkin. Jatkoa ajatellen onkin tärkeää saada heidät pysymään Nurmijärvellä, hän jatkaa.

Klaukkalalaiset Peppi Puhakka, 19, ja Nette-Nina Hiltunen, 17, ovat NJS:n omia kasvatteja.

– Onhan alkukausi ollut aika haastava, keskikentällä pelaava Puhakka myöntää.

– Eritoten pelinopeuden kanssa meillä on vielä paljon tekemistä. Mutta tietysti kaikilla muillakin osa-alueilla.

Puhakan viime kausi meni säären rasitusmurtuman vuoksi pitkälti plörinäksi.

Onhan alkukausi ollut aika haastava.

– Loppukaudesta pystyin onneksi jo vähän pelaamaan.

Keskuspuolustajana eli topparina pelaava Hiltunen on U18-tyttöjen maajoukkueringissäkin.

– Leirityksissä olen pelannut laitapakkinakin. Omasta mielestäni olen pärjännyt siellä ihan hyvin, vaikka taso onkin kova.

Hiltunen on pelannut toistaiseksi kaikissa NJS:n liigapeleissä täydet minuutit.

– Vastustajien taso on viime kauden Ykkösen peleihin verrattuna aika lailla kovempi. Pienetkin virheet kostautuvat.

Hiltunen katsoo kuitenkin luottavaisena loppukauteen.

– Meidän pelimme kehittyy. Kyllä me pärjäämme, kunhan vain itse siihen uskomme. Rumatkaan tappiot eivät meitä masenna. Pitää vain kerätä itsensä nopeasti.

Lauantaina Klaukkalassa on yksi nurmijärveläisittäin tämän kauden suurista peleistä, kun NJS:n vieraaksi tulee 23-kertainen naisten Suomen mestari Helsingin Jalkapalloklubi. Ottelu on todennäköisesti NJS-naisten viimeinen tekonurmella ennen luonnonnurmelle pääsyä. Oman mielenkiintonsa peliin tuo ensimmäistä kauttaan Klubissa pelaava rajamäkeläinen Oona Sevenius, 18. NJS-kasvatti oli viime kaudella PK-35 Vantaan riveissä Kansallisen liigan paras suomalainen maalintekijä ja on tänäkin keväänä viimeistellyt liigassa jo kolmesti.

– Ei pidä päästää Oonaa paikoille, sanoo Nette-Nina Hiltunen, Seveniuksen entinen joukkuekaveri ja nykyinen koulukaveri Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukion urheilulinjalta.

– Joo, hyviä kavereita ollaan, mutta pelin ajaksi kaveruus jää taka-alalle, Hiltunen toteaa.

– Tuleehan se olemaan kinkkinen homma saada Sevenius kuriin. Pitää yrittää pysyä iholla, sanoo hänen kanssaan niin ikään NJS:n junioreissa pelannut Peppi Puhakka.

– Aina voi tietysti toivoa, ettei Oona kehtaisi tehdä pahojaan meitä vastaan, naurahtaa vantaalaisessa Vaskivuoren lukiossa tänä keväänä valkolakin päähänsä painava Puhakka.

Lauantaina 14.5. klo 16 Klaukkalan urheilupuiston tekonurmella Kansallisen liigan ottelu Nurmijärven Jalkapalloseura – Helsingin Jalkapalloklubi.