Kirkonkylässä parasta on viihtyisyys ja idyllisyys – "Viihtyisin Nurmijärven keskuksista"

Nurmijärven Uutisten Kirkonkylä-kyselyyn tuli 439 vastausta.

Kaunis luonto, viihtyisyys, idyllisyys ja kävelymatkan päässä olevat palvelut ovat Nurmijärven kirkonkylän vahvuuksia. Tätä mieltä ovat Nurmijärven Uutisten verkkokyselyyn vastanneet. Kysyimme viime viikolla verkkosivuillamme toteutetussa kyselyssä, mikä kirkonkylässä on asukkaiden mielestä parasta ja miten he kehittäisivät asuinaluettaan. Kyselyyn tuli 439 vastausta.

Kyselyn perusteella kirkonkylän merkittävä vahvuus on viihtyisyys. Tämä sai mainintoja kymmenissä vastauksissa. Moni koki asuinympäristönsä kauniina ja idyllisenä.

– Mielettömän kaunis kirkko ja kirkonmäki. Myllykoski, siellä tulee käytyä useamman kerran, lähinnä kesäisin, kuuntelemassa kosken pauhua.

– Parasta kirkonkylässä on idyllinen tunnelma verrattuna muihin kunnan taajamiin.

– Täällä on säilytetty vanhaa rakennuskantaa ja rakennettu niihin sopivaa uutta.

– Viihtyisin Nurmijärven keskuksista.

– Hyvin suunniteltu keskusta, viihtyisä ympäristö

– Kirkon ympäristö pidetään siistinä ja kauniina vuoden ympäri, nautin joka kerran ulkoillessani sielläpäin.

Kymmenet vastaajat arvostivat myös sitä, että kirkonkylällä monet keskeiset paikat ja palvelut ovat kävelymatkan päässä.

Täällä kaikki tuntee toisensa.

–  Palvelut käden ulottuvilla, ei tarvitse aina lähteä autolla kauppaan.

– Väittäisin, että jos Helsingissä haluat asioida Alkossa, apteekissa, ruokakaupassa ja kirjastossa yhdellä reissulla, siinä menee vähintään neljä tuntia. Täällä se onnistuu helposti tunnissa.

– Parasta on ehdottomasti lyhyet asiointimatkat eri paikkoihin. Pääsee kävellen nopeasti elokuviin, terveyskeskukseen, koululle, kirjastoon, jne.

– Tarvittavat palvelut lähellä. Jos työpaikkakin löytyisi omalta alalta täältä, niin ei tarvitsisi poistua ollenkaan.

– Kaikki kompaktisti kävelymatkan sisällä. Koulut, kirjasto, kaupat, tori silloin tällöin, jäätelökiska, terkkari, neuvola, leikkipuistot, harrastuksia jonne pääsee lapset ilman autoa.

Kirkonkylän palvelut ja tapahtumat saivat myös kiitosta.

– Terveyskeskus lähellä, kirkko ja paljon tapahtumia, Taaborinvuori.

– Monipuolinen kuntosali- ja ravintolatarjonta. Kenkäkauppa ja monet kampaamot.

Erityisesti mainintoja sai kirkonkylän oma elokuvateatteri Kino-Juha.

– Oma elokuvateatteri on ihan helmi!

– Kino-Juha on ihana!

Lukuisissa vastauksissa oltiin tyytyväisiä siitä, että kirkonkylään ollaan rakentamassa uutta Tokmannia ja Lidliä. Monet arvostivat myös kylämäisyyttä ja maaseutumaisuutta.

– Kirkonkylällä voi olla sivistyneesti maalainen. Kirkonkylä on vanhanaikaisen ja modernin yhdistelmä, kuten Kino Juha.

– Kaikki tarpeellinen on lähellä, pieni kylä ja kaikki tuntee kaikki.

– Rauhallinen maalaismainen kylä lähellä pääkaupunkia

– Ihmiset nauttivat maalaismaisemasta ilmapiiristä ja täällä tervehditään muita.

– Täällä kaikki tuntee toisensa.

Tästä on kyse

Kirkonkylä-kysely

Nurmijärven Uutisten toteuttamaan Kirkokylä-verkkokyselyyn pystyi vastaamaan lehden verkkosivuilla viime perjantaista tämän viikon tiistaihin asti.

Kyselyyn tuli määräaikaan mennessä 439 vastausta.

Vastaajista 48% kertoi asuneensa kirkonkylällä yli 10 vuotta. 15% vastaajista kertoi syntyneensä kirkonkylällä. Loput vastaajista olivat asuneet kirkonkylällä alle 10 vuotta.

Vastaajista 50% uskoi asuvansa kirkonkylällä vielä 10 vuoden kuluttua. 36% ei osannut vastata ja 14% arvioi, ettei tule asumaan kirkonkylällä 10 vuoden kuluttua.

Kirkonkylälle toivotaan lisää joukkoliikennettä ja kuntoportaita

Kirkonkylän kehittämiskohteina vastaajat mainitsivat muun muassa teiden kunnon ja paremman joukkoliikenteen. Monet toivoivat kirkonkylälle myös kuntoportaita ja kahvilaa.

– Tonttitarjontaa ja asuinhuoneistoja lisää, jotta kiinnostavuus kasvaa ja sitä myötä palvelutarjonta. Lisää työpaikkoja Ilvesvuoren kaltaisilla hankkeilla. Hyvien kulkuyhteyksien siivittämänä, josko Business Parkille olisi kysyntää tarjoamalla yrityksille toimistotiloja oheispalveluineen. Harrastus- kokous- ja tapahtumatiloista on puute.

– Tiet kaipaavat uutta asfalttia!

– Vaatekauppa. Kahvila joka olisi myöhemmin ja myös viikonloppuisin auki.

– Torielämää kaipaisin enemmän.

– Muitakin kauppoja kuin päivittäistavarakauppoja. Kahvila, edes yksi oikea kakkukahvila. jossa voisi ystävän kanssa nauttia vaikka lasillisen kuohuvaa joskus.

– Nyt elämä täällä Kirkonkylällä on hiipuvan oloista. Mitään ei tapahdu ikinä.

– Lisää ruokaravintoloita, minigolf ja musiikkitapahtumia.

– Kaupat ovat todella vähissä, vihdoinkin 2 uutta monitavarakauppaa on tulossa. Muuten sukkia ja latureita on jouduttu Jumboon menemään. Mutta nyt kun tulee Tokmanni ja Lidl niin tämä pelastaa tilannetta.

– Houkutella kylälle palveluja ja uusia yrittäjiä vähän enemmän. Kuntoportaat kirkonkylälle. Puisto esim. entisen lääketehtaan alueelle.

– Itse kaipaisin helpompaa liikkumista kylien välillä julkisen liikenteen avulla. Tällä hetkellä ei esim töihin voi kulkea kuin omalla autolla

– Kirkonkylää ei saisi kaavoittaa ja rakentaa täyteen. Kerrostaloja on jo riittävästi. Kirkonkylä tulisi pitää kirkonkylänä eikä tehdä kaupunkimaisemmaksi. Sen sijaan että puretaan kaikki vanhat rakennukset, tulisi etenin kirkonkylän keskustan jäljellä olevia rakennuksia vaalia. Kunnalla on ikävä tapa antaa vanhojen rakennusten rapistua purkukuntoon.

– Puistoalueita ei ole yhtään liikaa. Koposen lääketehtaan alueen lehtometsä tulisi säilyttää nykyisellään kuntalaisten virkistysalueena, toivon ettei aluetta rakenneta vaan ennemminkin kehitetään juuri virkistyskäyttöön (luontopolut tms).

– Kunnantalon ympäristön kaamea valkoinen kivetys vaihtoon.

– Torialue ja varsinainen keskusta vaikuttaa ihan kuolleelta, tapahtumia ei nimeksikään - voisi laittaa pystyyn kesäisin iltatoreja yms, tiet paikoin huonossa kunnossa, teiden varsilla roskia, lapsille ja nuorille lisää paikkoja, joissa viettää aikaansa.

– Heti alkuun kunnostaisin Parkkimäen urheilukentän. Päästetty luokattoman huonoon kuntoon, hyppypaikat ja niiden vauhdinottoalueet lähes käyttökelvottomat. Hyppyalueet kuntoon, uusi patja ja kunnon juoksusuora. Ei tarvitse koko ratakierrosta päällystää, reilun mittainen juoksusuora riittää hyvin. Harmittaa, että hyvistä liikuntapaikoista ei huolehdita vaan pitää aina rakentaa uutta. Kirkonkylällä paljon perheitä, jotka voisivat hyödyntää aluetta lähiliikuntapaikkana. Samoin paikalliset urheiluseurat treenipaikkana.

– Liikenneturvallisuus! Vaikka keskustassa on 30km rajoitus, Punamullantietä kaahataan jatkuvasti, kamera torin kohdalle. Paljon suojateitä keskustassa useita, silti ylinopeutta. Olen tehnyt pyynnön poliisille jo viime kesänä. Asumme torin laidalla ja näen tämän joka päivä.

– Lisää tontteja ja kohtuuhintaiseksi kunnalla myyntiin.

– Pesula takaisin! Kaipaamme myös hyvää ravintolaa. Ympäristöön ja laadukkaampaan arkkitehtuuriin pitäisi panostaa.

– Enemmän jotain kahvila- tms kokoontumispaikkoja, joissa voi vain istuskella ja katsella ihmisiä, eikä aina vain kaupan yläkerrassa olevan kahvilan pullien varassa oltaisi. Järvenpohjan alueen ympärille olisi hienoa saada virallinen kävelyreitti valoineen, jossa pääsisi ympäri vuoden kävelemään, valot voisivat toimia liiketunnistinperiaatteella, jolloin ne eivät palaisi turhaan.

– Jotain persoonallista olisi hyvä keksiä kirkonkylälle, se on nyt kovin hajuton ja mauton.

– Lisää roskalaatikkoja kävelyteitten varteen.

– Uimahalli olisi mukava.

– Enemmän nuorille tekemistä sekä nuorisotilat, jotka olisivat auki myöhempään. Torille pitäisi saada enemmän elämää.

– Lisää palveluita, kauppoja, elämää. Klaukkalaan verrattuna kirkonkylä on nuupahtanut ja nukahtanut. Tarvittaisiin vetovoimatekijöitä.

– Asukkaita saatava enemmän ja sitä kautta ostovoimaa ja elämää kirkonkylään. Kaavoitusta nopeutettava ja rakennusoikeutta lisättävä reilusti, tiivistämällä keskustan asuinalueita, erikoiskauppoja toivoisin lisää.

– Paremmat joukkoliikenne yhteydet Hyvinkäälle, Hyrylään ja liityntälinja Jokelaan Nukarin kautta. Kirkonkylälle olisi tarve saada lisää palveluita, esim. elektroniikka- ja vaateliike. Kirkonkylälle olisi myös kiva saada uusia ravintoloita. Myös nuorisolle olisi kiva saada jokin paikka hengailuun. Nurmijärven alueella voisi järjestää myös musiikkitapahtumia pitkin kesää esim. Taaborinvuorella.

– Koriskenttä, monipuolisemmat kuntoilulaitteet, kuntoportaat, skeittipaikka

– Kunnollisia, luonnonläheisiä lenkkireittejä keskustan alueelle. Kylä kaipaisi myös hieman enemmän eloa esim. erilaisten toritapahtumien myötä. Krannilan leikkipuistoon voisi tuoda jonkinlaisen vessakopin, johon pääsee lapset ja aikuiset tarpeen yllättäessä.

– Lähiliikuntapaikkoja eri puolille kylää esim. metsäreittejä. Lisäksi tarvittaisiin lämmitettävä tekonurmi jalkapalloilijoille.

Kylälle pitää saada kuntoportaat, että voi huolehtia omasta kunnostaan paremmin, emme halua mennä kuntosaleille, vaan kuntoilla raittiissa ilmassa,! Miksi niitä ei ole jo saatu, eihän tuollaiset portaat mikään mahdoton kustannus ole.

– Laittamalla rikkoontuneet katukivetykset ja muut rikkoontuneet asiat kuntoon. Ja hoitamalla aloitetut kaivuu- ja muut työt loppuun, usein jää kesken pitkin kylää. Jääkenttä suljetaan ennen aikojaan keväällä, pururadan valot sammutetaan jo alkuillasta eli ei rohkaise liikkumaan. Monet kevyen liikenteen väylät ovat tolkuttoman huonossa kunnossa. Talvisin ihan mahdotonta kulkea vaikka pyörätuolilla yhtään mihinkään, katujen kunnossapito ei pelaa talvisin.

– Liikenneyhteyksien parantaminen, lisää palveluita, lisää tapahtumia muillekin kuin eläkeläisille.

– Turvallisempi pyöräreitti etelän suuntaan (vanhan Hämeenlinnan tien piennar on aika kapea).

– Frisbeegolf rata aikansa elänyt, bueno skedeparkki aika väsynyt, joskus oli kylällä pelattavassa kunnossa oleva ulko koripallokenttä, 7-veljeksen polku Heinojantieltä Rajamäelle umpeenkasvanut ja opasteeton..

– Pankkipalvelu takaisin myös kirkonkylään. Autottomana aikaa vievää, kallista mennä muualle.

– Ottakaa mallia Klaukkalasta. Liian vähän palveluja.

– Vaatekauppoja kaipailen.

– Palveluja saisi olla lisää muutakin kun ruokakauppoja ja parturi/kampaamoja.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut