Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiset maailmalla | "Päädyin 19-vuotiaana USA:han" – Tuula Lindgren muutti Yhdysvaltoihin vaihto-oppilasvuoden jälkeen

Tuula Lindgren, 60, syntyi Espoossa, josta hän muutti perheineen Nurmijärvelle 11-vuotiaana. Perhe asui Jukankujalla, joten Lindgren kävi keskikoulun ja lukion Nurmijärven kirkolla. Lukion jälkeen hän haki vaihto-oppilaaksi ICYE:n ( International Christian Youth Exchange) kautta.

– Australiaan olisin halunnut mennä, mutta sinne valittiin nuoremmat menijät: olinhan jo 19-vuotias, ja lukion käynyt. Näin päädyin Yhdysvaltoihin.

Lindgren vietti vuoden 1980–1981 West Seattlessa, Washingtonin osavaltiossa Galletly isäntäperheensä kanssa.

– Olemme vieläkin yhteydessä.

Sairaanhoitajaksi hän opiskeli Helsingissä vaihtovuoden jälkeen. Samoihin aikoihin Lindgren meni naimisiin amerikkalaisen poikaystävänsä Blaine Snown kanssa.

– Opiskeluajan asuimme Korsossa, valmistumiseni jälkeen muutimme takaisin Yhdysvaltoihin, Olympian kaupunkiin Washingtonin osavaltioon, jossa asun vieläkin.

Vuoden sisällä USA:han muuton jälkeen pariskunta sai kaksostytöt Emilian ja Saaran.

Vietämme suuren osan kesästä veneillen.

– Tenttasin sairaanhoitajan lisenssin USA:ssa, ja työskentelin 33 vuotta Providence St Peter Hospital aluesairaalassa, muun muassa kirurgian-, päiväkirurgian- sekä syövänhoidon osastoilla. Vuosi sitten jäin varhaiseläkkeelle sairaalasta, Lindgren sanoo.

Nyt hän on toista kertaa naimisissa ensimmäisen avioliiton päädyttyä avioeroon. Hänen nykyisellä miehellä Bronilla on Brittany-tytär, joka on kaksosten ikäinen, sekä muutamaa vuotta vanhempi poika nimeltään Mars.

– Näitä kolmea tyttöä olen aina kutsunut kotitekoisiksi kolmosiksi, Lindgren sanoo.

Elämä on ollut kiireistä lasten, kodin ja työn piirissä pyörimistä. Suomeen on ollut jatkuva yhteys perheen ja ystävien kanssa. Vanhenevat vanhemmat ja pitkä välimatka on ollut suuri haaste, ja vaatinut monta pikaista matkaa Suomeen.

– Sisareni asuu edelleen Nurmijärvellä, joten vanhoja kotiseutuja tulee vieläkin nähtyä melko usein.

Nykyisin Lindgrenin päivät kuluvat tallilla hevosen kanssa, sekä lastenlasten, Emilian kahden pienen pojan kanssa leikkiessä.

– Hevoset ovat aina olleet lähellä sydäntäni, mutta niille ei ole ollut tilaa elämässäni ennen kuin nyt omien lasten kasvettua aikuisiksi.

Veneily on Lindgrenin miehen lempiharrastus. Olympian ja Seattlen alueella oleva Puget Sound vesistö on sisävesialuetta.

– Siellä vietämme suuren osan kesästä veneillen. Olen myös tehnyt monta pyöräilymatkaa, viimeisen niistä Saaran kanssa Kanadan Kalliovuorilla 2014. Nykyisin 60 vuotta vanha kroppani on alkanut vikistä pyöräilyä vastaan.

Lindgrenin sisko on ahkera käsityöihminen, ja on saanut Lindgreninkin kaivamaan taas ompelukoneen esille tilkkutöiden tekemistä varten. – Yhdessä teimme tämän vuoden alussa nettiperäisen mysteeritilkkutyön, vaikka olemmekin eri puolilla maapalloa. Nettiyhteys on muuttanyt yhteydenpitomahdollisuuden täysin, hän sanoo

Suomessa Lindgren on käynyt ainakin kerran vuodessa jo pitkään.

– Nurmijärvellä käydessä yritän aina katsella vieläkö sitä tuntisi vanhoja koulukavereita ja tuttuja kylällä kävellessä.

Vinkkaa haastateltavaa osoitteessa nurmijarven.uutiset@media.fi