Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityistieihin liittyvistä asioista hallintokantelu

Kunnanhallituksella kuunneltavanaan Kirkkotien tiekunnan vuosikokousnauhoite.

Kunnanhallitus on palauttanut yksityistieasioita käsittelevän hallintokantelun uudelleen valmisteluun. Maiju Tapiolinna (ps.) esitti palauttamista, jotta kunnanhallitus voi kuunnella sen puheenjohtajistolle tarjotun nauhoitteen Kirkkotien tiekunnan vuosikokouksesta.

Hallintokantelu koskee yksityisteiden avustushakua 2022. Lisäksi hallintokanteluun on toimitettu erillinen, 12.4. kirjattu lisäys. Kantelun kohteena ovat kunnanjohtaja, tekninen johtaja, kunnallistekniikan päällikkö, kiinteistöinsinööri sekä alueisännöitsijä.

Kantelussa arvostellaan viranhaltijoiden toimintaa.

Yksityisteiden avustukset ovat haettavana 31.5. mennessä vuoden 2021 avustusmallin mukaisesti. Kunnan on tarkoitus päättää avustusjärjestelmän kehittämisestä keväällä 2022 ja päätöksen perusteella mahdollisesti myöntää avustukset syksyllä 2022 uusien myöntämisehtojen mukaisesti.

Kantelussa on arvosteltu sitä, että hakuvaiheessa voimassa oleva avustusmalli- ja ehdot ovat erilaiset kuin aikanaan päätöksenteossa oleva avustusmalli ja -ehdot. Lisäksi kantelussa on arvosteltu viranhaltijoiden pitkäaikaisesti ja toistuvasti vääristelleen ja jakaneen väärää tietoa yksityistieasioissa.

Kantelussa on vaadittu kh:n puuttumista viranhaltijoiden hyvän hallintotavan, kuntalaisten edun ja yhdenvertaisuuden vastaiseen toimintaan. Avustusmallin 2022 osalta tuleisi tehdä päätös avustusten haun keskeytyksestä tai lainvoimaisen avustusmallin noudattamisesta haun alusta loppuun asti. Kantelussa on vaadittu yksityisteihin liittyvää riippumattoman tahon toimeksiantamaa ja valvomaa selvitystä.