Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Soiva talo Monikossa lauantaina – kokeile erilaisia soittimia

Saisitko äänen fagotista, jos yrittäisit? Minkälaista on soittaa harmonikkaa? Miltä tuntuvat sormissa kontrabasson paksut kielet? Näihin löytyy vastauksia Nurmijärven musiikkiopiston soitinesittelytapahtumasta, joka pidetään laauantaina 14. toukokuuta Monikossa.

Yleensä vuosittain järjestettävää tapahtumaa ei ole epidemian takia järjestetty pariin viime vuoteen.

– Soivassa talossa oli kivaa, kun sai kokeilla eri juttuja. Itse kokeilin huilua, harmonikkaa ja selloa, erilaisia soittimia, joiden soittamisesta löytyi paljon samaakin, edellisessä soitinesittelytapahtumassa vieraillut 10-vuotias Senni Ala-Nikkola sanoo.

– Soiton opettelu on pitkäjänteistä puuhaa. Soittoharrastuksen aloittaminen oli minusta jännittävää ja mielenkiintoista, en edes tiennyt, mitä odottaa, kertoo 15-vuotias Eeva Saarnio. Aluksi vaikeilta tuntuvat asiat helpottuivat nopeasti, mutta soittamisessa löytyy kyllä aina uusia haasteita. Soittamisen voi aloittaa myös valmennusryhmissä – tarjolla on viulu-, piano- ja puhallinvalmennusryhmiä 6–8-vuotiaille. Yhdessä soittaminen on kivaa, ja ryhmässä tutustuu uusiin ihmisiin, muistuttaa Senni.

Musiikkiopistossa ei käydä pelkästään soittotunneilla, vaan opintoihin kuuluu myös musiikin perusteiden ryhmäopetusta ja yhteismusisointia esimerkiksi kuoroissa ja orkestereissa. Orkesterissa oppii kuuntelemaan muita ja keskittymään yhteen asiaan, kertoo Eeva. Samalla se kehittää myös nuotinlukutaitoa ja rytmitajua.

Soitinesittelykonserteissa esiintyvät muskarilaiset soitinoppilaiden ja opettajien kanssa. Pienten jousisoittajien esittämä Ihahaa ja iloisten puhaltajien Elefanttimarssi kutsuvat myös yleisön osallistumaan laulamalla.

Soitinesittelykonsertit klo 10 ja 11.30 Monikkosalissa. Soitinten kokeilua klo 10.30–13.30 Nurmijärven musiikkiopiston luokissa, 2. krs. Ilmoittautuminen opetukseen Soivassa talossa tai osoitteessa numo.eepos.fi.