Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvinkää–Karjaa-ratavälin sähköistyksestä meluhaittaa

Väyläviraston sähköistää Hyvinkään ja Hangon välisen radan noin 165 kilometrin matkalta. Sähköistysurakkaan liittyvät sähköradan perustustyöt ja maaperätutkimus alkavat Hyvinkää–Karjaa-välillä.

Työt kestävät loppukesään 2023 saakka. Sähköistysurakan eri työvaiheista saattaa aiheutua häiritsevää meluhaittaa Hyvinkään, Nurmijärven, Vihdin, Lohjan ja Raaseporin alueilla, Väyläviraston tiedote kertoo.

Väyläviraston tilaaman Hyvinkää–Karjaa-ratavälin sähköistysurakoinnin hoitaa Ratatek Oy. Toukokuussa alkavat sähkörataperustustyöt ja maaperätutkimustyöt kestävät loppukesään 2023 saakka.

Paalutustyöt aloitetaan Hyvinkäältä kohti Nurmijärven Rajamäkeä, ja ne etenevät edelleen Karjaata kohti noin 500 metriä päivässä.

– Perustuspaalut lyödään maahan kaivinkoneeseen asennetun lisälaitteen avulla, josta syntyy paikallisesti melu- ja tärinävaikutuksia ympäristöön. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa haittaa ja toivomme lähiasukkaiden suhtautuvan töihin ymmärtäväisesti, kertoo tiedotteessa sähköistysurakan projektipäällikkö Jaakko Kuosmanen Ratatek Oy:stä.

Töitä tehdään maanantaista perjantaihin klo 19–5 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 16.30–5. Perustuksen ja paalun asennukseen liittyvä työvaihe kestää kerrallaan puolesta tunnista kolmeen tuntiin.

– Sähköistysurakka toteutetaan kahtena eri kokonaisuutena. Paalutustyöt alkoivat viime vuonna välillä Karjaa–Hanko, ja nyt vuorossa ovat työt Hyvinkään ja Karjaan välillä. Hankkeeseen kuuluu myös tasoristeysturvallisuutta parantavia töitä. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuonna 2024, kertoo tiedotteessa projektipäällikkö Harri Sakki Väylävirastosta.