Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omaoloon mukaan kaksi uutta oirearviota

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on laajentanut sähköisen palvelukanavan Omaolon käyttöä kahdella uudella oirearviolla, kerrotaan Keusoten tiedotteessa. Maaliskuussa käyttöön tulleiden yleisen oirearvion ja koronaoirearvion lisäksi Keusoten alueen asukkaat voivat jatkossa hyödyntää myös virtsatietulehduksen ja seksitautiepäilyjen oirearvioita.

Omaolo on sosiaali- ja terveydenhuollon sähköinen palvelu- ja asiointikanava, joka tukee asiakkaan itsehoitoa ja ohjaa tarvittaessa hoidon piiriin. Oirearviot auttavat arvioimaan, miten oiretta voi itse hoitaa sekä milloin ja millaiseen hoitoon tulisi hakeutua.

Omaolon itsehoito-ohjeet perustuvat tutkittuun tietoon, kuten Käypä hoito -suosituksiin.

Keusoten alueen asukas voi tehdä Omaolossa oirearvion ja tarvittaessa jättää terveydenhuollon ammattilaiselle yhteydenottopyynnön. Yhteydenotot käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä ja kaikki viestit kulkevat Omaolossa tietoturvallisesti vahvan tunnistautumisen avulla.

– Digitaalisten sote-palveluiden monipuolinen käyttö monipuolistaa myös meidän palveluitamme. Se edesauttaa sekä oikea-aikaisen että oikeanlaisen hoidon toteutumista, kertoo Keusoten palvelujohtaja Susanna Pitkänen.

Keusoten tavoitteena on laajentaa Omaolon käyttö tänä vuonna niin, että alueen asukkaat voivat hyödyntää kaikkia sen oirearvioita.