Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityistieavustusten myöntämisehdot valtuustoon – käsittelyssä 25. toukokuuta

Uusien yksityistieavustusten myöntämisehdot ovat menossa kunnanvaltuuston päätettäväksi 25. toukokuuta, kerrotaan Nurmijärven kunnan tiedotteessa.

Kunnanhallitus hyväksyi esityksen yksityistieavustusten myöntämisehdoista 9. toukokuuta ja lisäsi niihin kohdat hallintokulujen kirjaamisesta sekä loppuraportin esittämisestä kunnanhallitukselle vuosittain.

Muutoksena aiempiin myöntämisehtoihin kunnossapitoluokkiin lisätään 1 A luokka, joka koskee läpiajoteitä, joita käyttää säännöllinen joukkoliikenne. Luokan avustus on 85 % hyväksytyistä kunnossapitokustannuksista.

Kunnossapitoluokkaan 2 lisätään vedenottamolle tai muulle merkittävässä yleisessä käytössä olevalle kiinteistölle johtavat tiet.

Mikäli 1 luokan tiellä on vähemmän kuin kymmenen tieosakasta, kunnossapitoluokan avustus nousee 5 %. Mikäli tieosakkaita on 10–20, kunnossapitoluokan avustus nousee 2,5 %.

Kunnan järjestämä tai yhteistyötahojen kanssa tilaama liikenne yksityistiellä on sallittava ilman erillistä käyttömaksua avustettavalla tiellä. Jos tiekunta määrää käyttömaksun, niin vastaavasti ko. yksityistien tiekunnalle myönnettävästä kunnossapitoavustuksesta vähennetään käyttömaksua vastaava summa.

Valtion avustamille perusparannuskohteille sekä perusparannuskohteille, jotka eivät saa valtionavustusta ja joiden kustannusarvio on yli 10 000 euroa, avustus voidaan maksaa ennen hankkeen toteutumista.

Äkillisiin ja välttämättömiin perusparannuksiin, jotka on toteutettu tien vaurioitumisen korjaamiseksi, on mahdollisuus hakea jälkikäteen perusparannusavustusta.

Uudelleen järjestäytyneille ja lainmukaisesti toimiville tiekunnille, jotka ovat aikaisemmin olleet kunnan hoitosopimusjärjestelmän piirissä ja joille ei ole myönnetty kunnossapitoavustusta vuonna 2021, varataan mahdollisuus jakaa ensimmäinen päättynyt yli vuoden pituinen varainhoitokausi kahteen osaan. Näin mahdollistetaan kunnossapitoavustusten hakeminen takautuvasti vuodelta 2021.