Nurmijärven Suureen kepparikilpailuun odotetaan sataa kisailijaa

Ensimmäisiin keppihevosten estekilpailiuhin odotetaan runsaasti osallistujia.

Nurmijärven ensimmäiset keppihevosten estekilpailut järjestetään Kirkonkylän Urheilupuistossa lauantaina 21.5.2022. Kilpailuun odotetaan 100 alakoululaista kilpailijaa kolmessa eri sarjassa. Kilpailun järjestävät Nurmijärven kunnan liikuntapalvelut ja Nurmijärven Opisto.

Keppihevosharrastus on suosittua puuhaa ympäri Suomen ja niin myös Nurmijärvellä. On arvioitu, että keppihevosharrastajia on Suomessa yli 10 000 ja määrä kasvaa jatkuvasti. Keppareilla ratsastetaan niin pienissä kaveriporukoissa kuin isommissakin ryhmissä. Rajamäen koululla toimii 6-luokkalaisen keppariharrastajan vetämä 20 lapsen kepparikerho, jossa harjoitellaan esteratsastusta.

Keppihevosharrastus on suosittua puuhaa.

Syksyisin ja keväisin järjestetään kunnan ja Nurmijärven Opiston toimesta harrastusiltapäivätoimintana kepparikerhoja, joissa valmistetaan oma hevonen. Kuluneen lukuvuoden aikana omia ratsuja on valmistettu neljässä alakoulussa, Klaukkalan, Rajamäen, Lepsämän ja Maaniitun kouluissa. Idea järjestää Suuri kepparikilpailu on lähtenyt näiden kerhojen lasten yhteisestä toiveesta saada omat kilpailut Nurmijärvelle.

Kilpailuun on kutsuttu kaikki Nurmijärven alakoululaiset ja mukaan mahtuu 100 osallistujaa. Sarjoja on kolme, eri ikäluokille on oma sarjansa. Sarjat ovat 1.–2. lk., 3.–4. lk. ja 5.–6. lk. Esteiden korkeus radalla riippuu ikäluokasta, vanhempien lasten sarjoissa on esteet korkeammalla kuin nuorempien. Esterata on suunniteltu yhdessä Rajamäen kepparikerhon lasten kanssa.

Suuri kepparikilpailu 2022 lauantaina 21. toukokuuta kello 9.30–13.30. Paikkana Nurmijärven Kirkonkylän liikuntapuisto.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut