Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkin maailman cupin voittanut Jaakko Haanpää: "Lähden hakemaan voittoa Unkarista"

Nurmijärveläinen Jaakko Haanpää otteli Turkin maailman cupissa viimeiset kilpailut 18-vuotiaana. Seuraavat kisat ovat edessä 2.–5. kesäkuuta Unkarissa käytävässä maailman cupissa, jota ennen hän ehtii täyttää 19. Unkarista on tarkoitus palata mitali kaulassa.

Turkissa käytyyn potkunyrkkeilyn maailman cupiin osallistui 3 200 urheilijaa 52 eri maasta. Haanpään sarjassa (miehet -75kg Full Contact) oli 22 urheilijaa. Haanpäätä vastaan asettui finaalissa kaksinkertainen maailmanmestari Georgiasta.

– Georgialainen on 67-kiloisten hallitseva maailmanmestari, joka nousi isompaan painoluokkaan voidakseen osallistua ensi vuonna järjestettäviin European Gameseihin, joihin myös itse pyrin, Haanpää sanoo.

European Games on neljän vuoden välein järjestettävä kilpailu, jossa on useita urheilulajeja. Potkunyrkkeilyssä niihin pääsee osallistumaan EM-kilpailujen kahdeksan parasta, kolmesta eri painoluokasta, jotka ovat -63,5kg; -75kg, sekä -86kg.

Haanpään unelmana on ollut päästä kilpailemaan maailman parhaiden kanssa, ja nyt unelma alkaa toteutua potkunyrkkeilyssä, ensimmäinen maailmanmestari on nyt voitettu.

– Olen kehittynyt valtavasti Kehäkarhujen valmennuksessa. Päävalmentaja Juha Sauraman poika, Akseli Saurama, joka on ammattilaisten maailmanmestari, on vienyt kehitystä huimasti eteenpäin tarjoamalla ensiluokkaisen tasokasta sparria, Haanpää kehuu.

Urheilijoiden välinen analyysi harjoituksista, joka sisältää niin hyvien asioiden, kuin kehityskohteidenkin esilletuomisen, vie molempia urheilijoita eteenpäin. Haanpään mukaan ajatteleva urheilija voittaa.

Tärkeässä roolissa Haanpään kehityksen kannalta ovat olleet myös ystävät, perhe, sekä tukijoukot. Puolustusvoimien urheilukoulussa palveleva Haanpää on saanut uusia kavereita palvelustovereistaan. Palvelustoverit ovat samanhenkisiä huippu-urheilijoita, kuin Haanpääkin.