Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärveläiset maailmalla | Siiri Turunen asuu Saksassa tehden lähetystyötä – ”Hyvä ja turvallinen maa asua”

32-vuotias Siiri Turunen os. Helokunnas asui Nurmijärvellä vuosina 2001–2008. Hänelle on jäänyt mukavia muistoja Nurmijärveltä muun muassa orkesterissa soittamisesta ja salibandyn pelaamisesta sekä rippileireistä, joilla hän oli isosena.

– Nautin luonnossa liikkumisesta ja uimisesta, joten Sääksin uimaranta, Myllykosken luontopolku sekä Klaukkalan soiset ja kallioiset maastot tulivat Nurmijärven vuosina rakkaiksi, Turunen sanoo.

Hän lähti syksyllä 2017 miehensä Marko Turusen kanssa Saksaan lähetystyöhön.

– Asuimme ensin kolme vuotta Berliinissä ja sitten muutimme Hampuriin. Työskentelemme persialaisten eli Iranista ja Afganistanista tulleiden maahanmuuttajien parissa, Turunen sanoo.

Persialaiset ovat erittäin kohteliaita.

Hän on ammatiltaan psykologi ja tarjoaa yhteistyöseurakunnassa psykologista apua ja neuvontaa farsin kielellä.

– Päiväni ovat hyvin vaihtelevia: toisina päivinä tapaan useita asiakkaita, kun taas toisina harjoittelen bändin tai kuoron kanssa lauluja jumalanpalveluksia varten.

Turunen vetää myös raamattukursseja miehensä kanssa ja vierailee seurakuntalaisten kodeissa. Hänen mukaansa on ilo nähdä, miten paljon toivoa ja rauhaa maahanmuuttajat saavat tutustuessaan Jeesukseen.

– Persialaiset ovat erittäin kohteliaita ja vieraanvaraisia, ja heihin on helppo tutustua.

Turusen mukaan Saksassa saa hyvää ja edullista ruokaa, ja varsinkin kevään kukkaloisto on hyvin kaunis. Saksa on monelta osin vanhanaikaisempi ja perinteisempi maa kuin Suomi.

– Matkapuhelinverkko ei ylety läheskään joka paikkaan, vaikka maa on tiheään asuttu. Virallisia asioita pitää useimmiten hoitaa kirjeitse tai paikan päällä, kun taas Suomessa asiat hoituvat kätevästi ja tietoturvallisesti Internetin kautta, Turunen paljastaa.

Hän sanoo, että vasta koronan myötä korttimaksu alkoi laajemmin toimia melkein missä vain.

– Saksa on hyvä ja turvallinen maa asua, mutta kaipaamme toki Suomessa olevia läheisiämme sekä suomalaista luontoa lumisine talvineen, joten käymme Suomessa lomilla yleensä muutaman kerran vuodessa.

Nurmijärveläiset maailmalla -juttusarjassa esitellään ulkomaille muuttaneita nurmijärveläisiä. Vinkkaa haastateltavaa sarjaan: nurmijarven.uutiset@media.fi