Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Seurakunnan jäsenet eivät ole yhdenvertaisessa asemassa” – aloite vaatii seurakunnan kaikkien tilojen sallimista kaikille

Leni Niinimäki (vihr.) (ent.Pispala) on tehnyt kirkkovaltuustoaloitteen seurakunnan kaikkien tilojen sallimisesta kaikille. Aloitteessaan hän esittää, että Nurmijärven seurakunnan alueella olevat kirkot ja kappelit ovat käytettävissä kaikissa kirkollisissa toimituksissa riippumatta siitä, mikä on seurakuntalaisen/seurakuntalaisten seksuaali- tai sukupuoli-identiteetti.

– Tasa-arvoinen avioliittolaki on ollut voimassa 1.3.2017 alkaen. Suomen ev.lut. kirkossa on erilaisia mielipiteitä suhteessa tasa-arvoiseen avioliittoon. Tilanteen käsittely on kesken ja nk. sateenkaaripareja on vihitty kirkollisesti Suomessa tasa-arvoisen avioliittolain voimaantulon jälkeen, aloitteessa sanotaan.

Aloitteessa vedotaan siihen, että kirkkojärjestyksen 1:4 mukaan ”kirkon jäsenellä on oikeus päästä osalliseksi kirkon pyhistä toimituksista ja seurakunnan tarjoamista muista eduista kirkkolain ja kirkkojärjestyksen säännösten mukaisesti.”

Aloitteen mukaan seurakunnan jäsenet eivät tällä hetkellä ole yhdenvertaisessa asemassa, sillä toiset kihlaparit saavat varata kirkon vihkimistä varten ja toiset eivät. Lain mukaan molempien vihkiminen on kuitenkin mahdollista kirkollisesti.

– Kihlaparit ovat myös maantieteellisesti eriarvoisessa asemassa. Useat seurakunnat Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa sekä muualla Suomessa ja viimeisimpänä Espoossa sallivat kirkkotilojen käytön kirkollisissa toimituksissa nk. sateenkaaripareille.