Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Urheilupuiston koululle Klaukkalaan kolmen luokan lisätila – 80-luvun ilmaistointi ei riitä nykyiselle oppilasmäärälle

Urheilupuiston koululle aiotaan hankkia kolmen luokan lisätila. Sivistyslautakunta esitti viime kokouksessaan tilakeskukselle lisätilan hankkimista. Tilakeskuksen alustavan arvion mukaan tilaelementin perustamiskustannukset ovat enintään 150 000 euroa ja vuokrakustannus noin 4 000 euroa kuukaudessa. Lisätila on tarkoitus saada paikoilleen tämän vuoden kuluessa.

Urheilupuiston kouluun tehtiin vuoden 2021 aikana sisäilmakorjaus. Sen tarkoituksena oli jatkaa koulun käyttöaikaa uuden koulun valmistumiseen vuoteen 2026 asti. Urheilupuiston koulussa oireiltiin sisäilman vuoksi pitkään ennen korjauksen tekemistä. Koulukiinteistölle tehtiin 2019 sisäilma- ja rakennustekninen kuntotutkimus. Siinä todettiin kosteus- ja mikrobivaurioita ulkoseinien eristetilassa ja alakerroksen lattiapinnoitteissa.

Vuoden 1980 ilmastointi ei riitä lapsimäärälle.

Keski-Uudenmaan ympäristökeskus teki sisäilmakorjauksen jälkeen maaliskuussa 2022 koululla terveydensuojelun valvontasuunnitelman mukaisen tarkastuksen. Sen yhteydessä ilmeni, että vaikka tiivistyskorjaus on onnistunut ja oireilijoiden kokonaismäärä vähentynyt, oireilua on edelleen joissakin tiloissa. Tiloja, joissa oireilua koetaan, ei sivistyslautakunnan esittelytekstin mukaan toistaiseksi käytetä kokoaikaisesti. Se aiheuttaa ahtautta muutenkin täydessä koulurakennuksessa.

Terveystarkastaja toteaa tarkastuskertomuksessa, että mikäli jotain luokkatilaa ei voi käyttää opiskeluun, koululle tulee hankkia lisätilaa. Terveystarkastaja sekä tarkastuskäynnillä mukana olleet kunnan työsuojelun edustajat ovat toimittaneet opetuspäällikölle maaliskuussa 2022 kirjeen, jossa suosittelevat lisätilan hankkimista Urheilupuiston koululle.

– Rakennuksessa on niin paljon lapsia, ettei vuoden 1980 ilmastointi riitä. Ympäsitötarkastaja ei ole kieltänyt minkään koulun tilan käyttöä, kommentoi tilakeskuksen päällikkö Ville Könönen.

Hänen mukaansa tarkistuskäynnin yhteydessä kehoitettiin tehostamaan siivousta etenkin yläpölyn osalta.