Keski-Uudenmaan Priden ohjelmisto on julkaistu – esityksiä kaikenikäisille

Keski-Uudenmaan Priden päätapahtuma järjestetään Jokelan Tiilitehtaalla.

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride juhlitaan syksyllä monin tavoin Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä. Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi.

Keski-Uudenmaan Priden päätapahtuma järjestetään 3. syyskuuta alkaen kello 15 Jokelan Tiilitehtaalla Tuusulassa. Tapahtuma on kaikille avoin kello 15–20 ja sinne on vapaa pääsy. Aamuyöhön saakka jatkuvat juhlat on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Tapahtuman esiintyjiä etsittiin maalis-huhtikuussa avoimella haulla. Tuusulan kulttuuripalvelut on kuratoinut esiintyjäkattauksen, jossa huomioidaan kaikenikäiset juhlijat.

Lavaohjelma alkaa kello 15 ja sisältää muun muassa tanssivan satuhetken, jossa koko perheelle sopivassa esityksessä tanssitaan sateenkaaren väreissä ihmisten ja perhemallien monimuotoisuutta juhlien. Lapset pääsevät itse liikkumaan ja vaikuttamaan esityksen kulkuun.

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia.

Lavalla myös tanssiesitys Pride and Prejudice sekä järvenpääläinen tanssikoulu McDanze.

Uusi lastenmusiikkiyhtye Henna&Supersankarit ihastuttaa rytmimusiikkipoljentoisella musiikillaan.

Taija Taika luo värikkäitä jättisaippuakuplia ja kuplasadetta kello 15.45 ja 16.45.

Tapahtuman juontaa Leila Halkeama, joka on nurmijärveläisen kuvataitelija Petra Innasen luoma pidättelemätön performanssihahmo. Leila rakastaa kukkia kaikissa väreissään ja uskoo, että sateenkaaren päässä oleva aarre löytyy meistä jokaisesta.

Nurmijärveläinen Tero Puha kertoo uudesta valokuvakirjastaan Intiimi Valo. Palkittu valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija käsittelee taiteessaan ajankohtaisia teemoja, kuten kehokuvan ja sukupuolen problematiikkaa sekä kehoa sosiaalisena konstruktiona.

Anniina Soikkeli ohjaa non-stop -työpajaa, jossa pääsee valmistamaan sateenkaarikorvikset makrame-tekniikalla. Työpajaan mahtuu rajattu määrä osallistujia kerralla. Korvisten tekeminen on ilmaista. Korviksia voi myös ostaa valmiina.

Priden ohjelma nähtävillä kokonaisuudessaan Nurmijärven kunnan sivuilla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut