Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Anni Vuohijoki kertoo nyt, miksi johtui ahdisteluepäilyjen kohteeksi – Olympiakomitea kokoontuu tiistai-iltana

Suomen Olympiakomitea kokoontuu tiistai-iltana ylimääräiseen kokoukseen, jossa halutaan muun muassa vastauksia siihen, miksi aiemmin komitean urheilujäsenenä olleesta painonnostaja Anni Vuohijoesta aloitettiin tutkinta.

Painonnostaja Anni Vuohijokeen kohdistunut tutkinta seksuaalisesta häirinnästä lopetettiin – tapauksella ei ole asianomistajaa

Olympiakomitea on viemässä kolmannen epäasiallisen käytöksen epäilyn tutkintaan – "On vahva tahto asioiden selvittämiseen"

Vuohijoen epäiltiin syyllistyneen ahdisteluun Pekingin talviolympialaisissa. Vuohijokea koskenut tutkinta päättyi 19. toukokuuta, kun Suomen urheilun eettinen keskus ilmoitti, ettei tapauksella ole asianomistajaa.

Nyt Vuohijoki on kertonut Ilta-Sanomille, mitä epäilyt tarkalleen koskivat.

– Minua epäiltiin peniskuvien pyytämisestä pelaajilta, en tosin tiedä keiltä. Lisäksi epäiltiin yhden pelaajan fyysisen koskemattomuuden loukkaamisesta. Pöydässä heitettiin kyllä roisia läppää, mutta kukaan ei käsitykseni mukaan loukkaantunut tai pöyristynyt mistään, Vuohijoki kertoo.

Häirintäkohu Olympiakomitean ympärillä paisuu: painonnostaja Anni Vuohijoki kertoo olevansa uusien epäilyjen kohde – "Kukaan ei voi sanella enää minulle, mitä sanoa ja tehdä"

Painonnostajan pöytäseurueessa oli suomalaisia jääkiekkoilijoita. Fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen liittyy Vuohijoen mukaan ammatilliseen asiaan. Vuohijoki on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti.

– Kysyin, saanko koskea, ja näytin, miten esimerkiksi polvilinjausta muuttamalla noston pistekuormaa saa siirrettyä pois kipualueelta.

Painonnostaja ei halua kommentoida Ilta-Sanomille, kuka tilanteesta on kertonut eteenpäin. Jääkiekkoilijoilla ei ole ollut mitään vaatimuksia asiassa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan reklamoija on Olympiakomitean työntekijä.