Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisilla työläs viikko – tapon yritys, pahoinpitelyjä, bensavarkaus...

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät toukokuun toiseksi viimeisellä viikolla rattijuopot, kotihälytystehtävät, pahoinpitelyt ja kovat nopeudet liikenteessä. Useita ajokortteja lähti viikon aika hyllylle.

Vantaan Myyrmäessä tapahtui lauantaina 29.5. vakava väkivallanteko, jossa uhri sai useita terävällä esineellä aiheutettuja ja sairaalahoitoa vaativia vammoja.

– Poliisin partio sai tehtävän kohteeseen aamuyöllä. Asunnosta tavattiin uhrin lisäksi kaksi henkilöä, joista toinen otettiin kiinni tekoon epäiltynä. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että tekoa on edeltänyt epäillyn ja uhrin välinen riita, kertoo komisario Paavo Ritari.

– Epäilty on vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen vakavaan väkivallantekoon. Uhriin kohdistuneenväkivallan ja vammojen laadun vuoksi tapauksen tutkintaa jatketaan Itä-Uudenmaan poliisissa tapon yrityksenä, Ritari sanoo.

Viime viikko oli valvonta- ja hälytystoimintasektorilla vilkas. Tehtävämäärissä oli havaittavissa hienoista kasvua, joka on tyypillistä, kun mennään kesää kohden.

Viime viikolla hoidettiin yhteensä 1860 erilaista hätäkeskuksen antamaa ja partioiden oma-aloitteisesti tekemää tehtävää.

Poliisi kehottaa kansalaisia valppauteen muun muassa pysäköintialueilla. Varkaita kiinnostavat etenkin autojen katalysaattorit ja muu autoissa oleva irtain omaisuus.

– Tehtävistä 750 painottui perjantain ja sunnuntain välille ja varsinkin yöt olivat kiireistä aikaa. Partioitamme työllistivät muun muassa rattijuopumukset, kotihälytykset, pahoinpitelyt sekä erilaiset yleisten paikkojen häiriöt, komisario Aki Rantahuhta kertoo.

Viikonlopun tehtäviin sisältyi myös 215 yksilön suojaan kohdistuvia tehtäviä, mistä kotihälytysten määrä oli 55. Kotihälytykset jakautuivat tasaisesti häiritsevän metelin, perheväkivallan ja häiriöksi olevien henkilöiden kesken.

Yleisten paikkojen pahoinpitelyrikoksia kirjattiin viime viikon aikana 44, mikä oli hieman vähemmän kuin edellisellä viikolla. Yksityisellä paikalla tapahtuvia pahoinpitelyrikoksia kirjattiin saman verran kuin viime viikolla, eli 34.

Rantahuhdan mukaan ryöstörikosten määrässä oli havaittavissa hienoista laskua. Niitä kirjattiin viime viikolla 9, kun edellisen viikon määrä oli 13.

– Omaisuusrikosten määrässä tapahtui edelliseen viikkoon verrattuna merkittävää laskua etenkin polkupyörävarkauksien osalta, Rantahuhta sanoo.

Kaikista henkilöihin kohdistuvista väkivaltatilanteista tulisi aina ilmoittaa hätäkeskukseen mahdollisimman pian, jotta tekijät saataisiin vastuuseen teoistaan. Sama koskee ajoneuvoihin kohdistuvia varkauksia.

– Poliisi kehottaa kansalaisia valppauteen muun muassa pysäköintialueilla. Varkaita kiinnostavat etenkin autojen katalysaattorit ja muu autoissa oleva irtain omaisuus, muistuttaa Rantahuhta.

Rattijuoppojen määrässä ei ollut eroa edellisviikkoon verrattuna, mutta sen sijaan kuljettajia, joiden epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, tavattiin viime viikolla lähes parikymmentä.

– Tästä oli seurauksena se, että useilta kuljettajilta lähti ajokortteja hyllylle, kertoo ylikomisario Timo Leppälä.

Loviisassa kuorma-autosta anastettiin sunnuntaina 29.5. hieman puolen yön jälkeen polttoainetta. Teosta epäillään kahta miestä, jotka silminnäkijähavaintojen mukaan olivat poistuneet paikalta 3-sarjan BMW -henkilöautolla.

Porvoossa miehen epäillään syyllistyneen varkauteen sunnuntaina keskellä kirkasta päivää. Miehen epäillään anastaneen kadulla kohtaamaltaan pariskunnalta sata euroa. Mies oli tullut esittelemään pariskunnalle keräyslomaketta ja tässä yhteydessä siepannut rahat.