Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rantapuiston minitaloalue etenee – asemakaavan muutosehdotus vielä valtuustoon

Rantapuiston asemakaavan muutos on hyväksytty kunnanhallituksessa asemakaavoitus- ja rakennuslautakunnan esityksen mukaisesti. Kunnanhallitus esittää, että myös valtuusto hyväksyy laaditut vastineet saatuihin lausuntoihin ja muistutuksiin ja hyväksyy Rantapuiston asemakaavan muutoksen.

Asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä 27.1.- 28.2.2022. Asiasta saatiin yksi lausunto ja yksi muistutus. Uudenmaan liitto sekä Uudenmaan ely-keskus ilmoittivat, ettei niillä ole huomautettavaa.

Keski-Uudenmaan alueellisen vastuumuseon lausunnossa todettiin, että asemakaavan muutoksella saadaan aikaan uudenlainen vaihtoehto omakotiasumiselle. Minitalojen rakentaminen ei ole ristiriidassa kulttuuriympäristöarvojen kanssa.

Muistutuksessa huomautettiin, että Rantapuiston osoittaminen rakentamiselle heikentää näkymiä Kirkonkylältä kuivatun järven suuntaan ja katkaisee viheryhteyden. Ratkaisuksi ehdotettiin vähentämään kaavoitettavien tonttien määrää.

Muistutuksen vastineessa todetaan, että tavoitteena on korkealaatuinen, keskustaluonteinen pientalokortteli, ns. minitalokortteli, jolla pyritään osoittamaan alue Nurmijärven Kirkonkylän luonteeseen ja kuivatun järven alueen ympäristöön soveltuvalla ratkaisulla tehokkaasti asuinkäyttöön.

– Suunnitelmissa on varattu virkistys- ja viheraluetta erityisesti alueen etelä- ja länsipuolille. Länsipuolinen puistokaistale muodostaa viheryhteyden Lukkarin koululta kuivatun järven alueelle.

Suunniteltu rakentaminen on matalaa ja näkymät kuivatetun järven suuntaan säilyvät ainakin osittain. Näkymät rakennettavan Järvilinnuntien ja puistokaistaleen yli säilyvät ennallaan. Näkymä kuivatetun järven suuntaan kuitenkin kapenee.