Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matti Aaltiolta elämänkertakirja

Metsäkylän pojan antoisa elämä -kirja kertoo Matti Aaltion elämästä ja siinä käydään läpi muun muassa hänen onnellisesta lapsuuttaan ja nuoruuttaan Klaukkalan Metsäkylässä.

Lisäksi kirja kertoo opiskelusta Helsingin opettajakorkeakoulussa, vuodesta opettajana Heinolassa, toimimisesta noin 10 vuoden ajan Suomen edustajana eurooppalaista murtotestausnormia laativassa työryhmässä sekä matkoista eri yhteyksissä paitsi Eurooppaan myös Japaniin, Afrikkaan ja Pohjois-Amerikkaan.

Näiden lisäksi kirjassa käsitellään osallistumista kunnallispolitiikkaan, toimimista kunnanhallituksessa varapuheenjohtajana sekä matkoista poliittisissa kuvioissa Ruotsiin ja Viroon.

Kirjassa maiitaan myös Aaltion rakas kuorolauluharrastus, alkaen Polyteknikkojen kuorosta 1967. Laulaminen jatkuu edelleen. Nyt 55 vuotta myöhemmin järjestyksessään jo viidennessä kuorossa, Hyvinkään Oratoriokuorossa.

Kirjan voi lainata Nurmijärven kirjastoista tai sen voi ostaa Klaukkalasta Cafe Kirjavasta ja Kirkonkylästä Nurmijärven kirjasta.

2020 Matti Aaltio kirjoitti 35-vuotiaana surmatusta pojastaan kirjan Mikko, nuorena surmattu. Mikko kärsi koko ikänsä hänelle vaikeassa synnytyksessä aiheutetusta aivovammasta. Pienessä synnytyssairaalassa ei ollut mahdollista tehdä keisarinleikkauksia. Pienet synnytyssairaalat on sittemmin lopetettu.