Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten juhlinta piti Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kiireisenä, mutta poliisin läsnäolo piti ylilyönnit kurissa

Vilkkaimpia juhlimispaikkoja olivat Järvenpään Rantapuisto, Porvoon Kokonniemi, Nurmijärven Vaskomäki, Keravan urheilupuisto, Sipoon Pilvijärvi ja Hyvinkään Martin urheilukenttä. Vantaalla vilkkaimpia nuorison suosimista juhlintapaikoista olivat Jokiuoman puisto ja Leppäkorven maauimala. Poikkeuksellisesti Kuusijärven ulkoilualueella oli hiljaista.

Itä-Uudenmaan poliisissa varauduttiin tänäkin vuonna koulujen päättäjäisten valvontaan useiden partioiden erillisorganisaatiolla. Polisin tiedotteen mukaan valvontaa tehtiin myös ilmasta käsin kahdella dronella.

– Valvontaa kohdennettiin koko poliisilaitoksen alueella erityisesti useisiin ennalta määriteltyihin nuorison suosimiin kohteisiin. Mukana valvomassa omassa roolissaan oli myös useita poliisin yhteistyökumppaneita, kuten kaupunkien ja kuntien nuorisotyöntekijöitä, seurakuntien ja järjestöjen nuorisotyöntekijöitä sekä SPR, kertoo komisario Jarmo Ojala, poliisin tiedotteessa.

Nuorten hallusta löytyi runsaasti alkoholia, ja osa oli hyvin päihtyneitä. Poliisi kertoi Twitter-tilillään, että nuorisotyöntekijät auttoivat useampaan otteeseen hyvin päihtyneitä nuoria, mutta nuoret pitivät myös itse huolen kavereistaan.

– Alaikäisten nuorten hallusta takavarikoitiin ja hävitettiin tänäkin vuonna päättäri-illan aikana reilu määrä alkoholia. Nuorilla oli hallussaan pääsääntöisesti mietoja alkoholijuomia, mutta joukkoon mahtui myös väkeviä juomia, Ojala jatkaa.

Päihtymys näkyi tehtävissä etenkin loppuillan ja yön aikana, mutta suurin osa juhli koulujen päättäjäisiä ihan asiallisesti siitä huolimatta, että suosituille juhlimispaikoille oli kertynyt satoja nuoria.

– Hälytystehtäviä poliisilla oli lauantain ilta viiden ja sunnuntaiyö kello kahden välisenä aikana noin 250. Nuoriin liittyvät tehtävät olivat pääsääntöisesti häiriötehtäviä, mutta myöhemmin illan ja yön aikana mukaan mahtui myös väkivaltaan liittyviä tehtäviä. Huolta poliisille aiheuttivat myös muutamasta paikasta ammutut ilotulitteet. Etenkin Vantaan Jokiuoman puistossa ammuttiin useita ilotulitteita muun muassa väkijoukkoa kohden, sanoo Ojala.

Järvenpäässä väkivaltaa oli Rantapuistossa. Poliisi kertoi Twitterissä, että valvontapartiolta saadun tiedon mukaan Rantapuistossa tapahtui illalla pahoinpitely, jossa uhri oli saanut vertavuotavia vammoja pään alueelle. Poliisi selvitti tilannetta.

Myös muualla, kuten Keravan Kalevan urheilupuiston alueella tunnelma kiristyi niin, että yleisen järjestyksen ja turvallisuuden varmistamiseksi sekä nuorten turvallisuuden takaamiseksi poliisi päätti yöllä tyhjentää ensin Keravan Kalevan urheilupuiston ja hieman myöhemmin myös Vantaan Jokiuoman puiston sekä Järvenpään Rantapuiston juhlijoista.