Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työsuojeluviranomainen valvoo myös kesätöiden sujumista

Työsuojelu valvoo myös kesätöiden sujumista. Asiasta tiedottaa Aluehallintovirasto.

Aluehallintovirastojen työsuojelun vastuualueet tekevät työsuojelutarkastuksia kausityöpaikoilla kesätyökauden aikana koko Suomessa. Valvontaa suunnataan kesätyöpaikkoihin matkailu- ja ravitsemisalalla, kaupan ja maatalouden alalla sekä markkina- ja tapahtumamyyntiin.

Lisäksi valvontaa suunnataan pysyville työpaikoille telemarkkinointialalla ja ravintoloissa, jotka työllistävät työuransa alussa olevia työntekijöitä. Tarkastuksia tehdään kesän aikana yhteensä noin 150.

Valvonnassa keskitytään muun muassa työsopimukseen ja työaikaan liittyviin asioihin. Työpaikoilla tarkastetaan muun muassa ovatko työsopimukset tehty kirjallisena, annetaanko palkanmaksun yhteydessä asianmukainen palkkalaskelma, onko työpaikalle laadittu työvuoroluettelo ja onko työn tauotus järjestetty asianmukaisesti.

Lisäksi tarkastuksilla valvotaan työntekijöiden työhön perehdyttäminen ja opastus, työterveyshuollon järjestäminen ja työhöntulotarkastusten toteutuminen sekä työtapaturma- ja ammattitautivakuuttaminen.