Toni meni miehen kanssa naimisiin ja kertoi siitä töissä – Seuraavana päivänä tuli kenkää

Työeläkealalla työskennellyt Toni Varis on kertonut Twitterissä, että hänen koeaikansa päättyi päivää sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut työpaikallaan avioituneensa miehen kanssa.

– Ilmoitin esihenkilölleni että rekisteröity parisuhteeni muuttuu avioliitoksi. Hän totesi että homot voivat mennä töihin Varmaan. Koeajan tokavikana päivänä näytettiin ovea, Varis kuvailee tapahtunutta.

Varma on työeläkeyhtiö. Varis oli töissä työeläkevakuutusyhtiö Ilmarisen palveluksessa.

Iltalehdelle kuvaillaan, että Variksen syytös esihenkilön käyttäytymisestä on vakava.

– Syytös hänen esihenkilönsä kanssaan käydystä keskustelusta on vakava. Tutkimme asiaa, mitä siellä on tapahtunut ja mitä on keskusteltu. Jos ilmenee, että syrjintää on tapahtunut, siihen puututaan välittömästi. Meillä on ehdoton nollatoleranssi tällaisiin asioihin. Ei missään nimessä sallita tällaista, sanoo Ilmarisen henkilöstöjohtaja Sami Ärilä Iltalehden haastattelussa.

Variksen mukaan koeajan päättämistä edelsi maanantainen kuulemistilaisuus, jossa häntä omien sanojensa mukaan jopa uhkailtiin.

– Minulle sanottiin, tai ihan uhkailtiin, että Ilmarisessa on sellainen juristiarmeija, että kannattaako minun viedä tätä eteenpäin, ja että jos tulen asian kanssa ulos, niin tästä on ennen kaikkea haittaa uralleni, Varis sanoo Iltalehdelle.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut