Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lasipäivä saa Vintage-lasista hurmaantuneet liikkeelle

Suomalainen lasimuotoilu kiinnostaa keräilijöitä ja kodin sisustajia. Kiertotalouden trendi näkyy vintage-lasitapahtumassa kasvavana kävijämääränä. Perinteinen Lasipäivä-tapahtuma houkuttelee Riihimäelle kesäkuussa tuhansia vintage-lasin ystäviä etsimään kattauksen puuttuvia osia sekä taidelasilöytöjä.

Tapahtuman järjestävä Suomen Lasimuseon ystävät ry on 1985 perustettu voittoa tavoittelematon yhdistys, joka edesauttaa suomalaisen lasitaiteen ja -kulttuurin sekä Suomen lasimuseon tunnetuksi tekemistä.

Vintage-lasista kiinnostunut yleisö kasvaa ja on nuorentumassa. Tämä on huomattu Suomen lasimuseon ystävät ry:n puolivuosittain järjestämässä Lasipäivässä. Suomen lasimuseon ystävien hallituksen ja tapahtuman työryhmän jäsenen Jyrki Kippolan mukaan yksi syy on sosiaalisen median vaikutus: sisustusblogeissa ja Instagramissa esitellään vintage-lasilöytöjä ja vinkataan miten lasiesineillä voi sisustaa. Kippolan mukaan Lasipäivän kävijöistä suuri osa etsii lasistoihinsa puuttuvia osia ja inspiraatiota sisustukseen eri aikakausien muotoilusta.

Lasipäivää vietetään 11. kesäkuuta Suomen lasimuseon pihamaalla

Lasipäivää on vietetty yli 20 vuoden ajan. Tällä kertaa paikalla on noin 100 myyntipöytää, joissa yhdistyksen jäsenet myyvät kokoelmiensa lasiesineitä taidelasista maljakoihin ja käyttölasiesineisiin. Tarjolla on tuhansien esineiden kokonaisuus erityisesti Suomalaisten lasinvalmistajien tuotantoa eri vuosikymmeniltä ja vuosisadoilta.

Kesäkuussa järjestettävään ilmaistapahtumaan odotetaan noin 3 000 – 5 000 kävijää.