Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityisteihin liittyvä hallintokantelu ei johtanut toimenpiteisiin – 8–10 tuntia kestävät kokoustallenteet jäivät kuuntelematta

Kunnanhallitus totesi kokouksessaan 6. kesäkuuta, ettei yksityisteihin liittyen ole ilmennyt sellaista virheellistä menettelyä tai laiminlyöntiä, jonka perusteella sen valvovana viranomaisena olisi aihetta ryhtyä toimenpiteisiin hallintokantelun kohteena olevia viranhaltijoita kohtaan. Kyse on kuntaan saapuneesta 4. huhtikuuta päivätystä hallintokantelusta, joka koskee yksityisteiden avustushalua vuonna 2022. Lisäksi hallintokanteluun on toimitettu erillinen, 12. huhtikuuta päivätty lisäys. Hallintokantelun kohteena ovat kunnanjohtaja, tekninen johtaja, kunnallistekniikan päällikkö, kiinteistöinsinööri ja alueisännöitsijä.

Kunnanhallituksen käsittelyssä 9. toukokuuta Maiju Tapiolinna (ps.) esitti Ritva Örlingin (ps.), Jouni Maijalan (ps.), Taneli Kalliokosken (kesk.), Kalle Mustosen (kesk.) ja Harri Lepolahden (sd.) kannattamana asian palauttamista valmisteluun, jotta kunnanhallitus voi kuunnella puheenjohtajistolle tarjotun nauhoitteen tiekunnan vuosikokouksesta. Puheenjohtajan tiedustellessa asiaa kukaan ei vastustanut Tapiolinnan esitystä, joten kunnanhallitus päätti yksimielisesti palauttaa asian valmisteluun.

Edellisen käsittelyn jälkeen hallintokantelun tekijää on pyydetty luovuttamaan kunnanhallituksen 9. toukokuuta tekemän päätöksen mukaisesti tallenne tiekunnan vuosikokouksesta 31.3.2022 kunnanhallituksen käyttöön. Hallintokantelun tekijä ei ole kuitenkaan suostunut luovuttamaan kyseistä tallennetta kunnanhallitukselle vaan on edellyttänyt, että kunnanhallituksen tulisi kuunnella kaikki kolme kantelun tekijän hallussa olevaa tallennetta. Niiden kesto on arviolta 8-10 tuntia.

Kunnanhallitus keskusteli hallintokantelun käsittelystä kokouksessaan 30. toukokuuta, eikä nähnyt tarkoituksenmukaisena kaikkien kolmen tallenteen kuuntelua niiden pitkän keston vuoksi, ja hallintokantelu päätettiin ratkaista ilman tallenteiden kuuntelua.

Maiju Tapiolinna esitti kunnanhallituksen 6. kesäkuuta kokouksessa, että kunnanhallitus kuuntelee 30 minuutin tallenteen ennen päätöksentekoa. Esitystä ei kannatettu, joten se raukesi kannattamattomana.