Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jätevedenpuhdistamolle Klaukkalassa haetaan muutosta ympäristölupaan

Klaukkalan puhdistamolle aiotaan johtaa myös Kirkonkylän jätevedet.

Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta päätti kokouksessaan, että Klaukkalan jätevedenpuhdistamolle haetaan muutosta ympäristölupaan.

Lisäksi johtokunta valtuutti vesilaitoksen johtajan tekemään ympäristölupahakemukseen tarvittaessa oikaisuluonteisia tai merkitykseltään vähäisiä muutoksia.

Klaukkalan jätevedenpuhdistamolla on Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä ympäristöluvan lupamääräysten tarkistamista koskeva ympäristölupa.

Nurmijärven Vesi on valmistellut uuden ympäristölupahakemuksen, jolla haetaan muutosta aiempaan ympäristölupaan kahdelle vaihtoehtoiselle eri tilanteelle.

Ensimmäisessä tilanteessa haetaan muutosta aiempaan ympäristölupaan jätevedenpuhdistamon toiminnan muutoksen vuoksi. Tässä tapauksessa Kirkonkylän jätevedenpuhdistamon jätevedet johdettaisiin Klaukkalan jätevedenpuhdistamolle.

Toisessa tilanteessa haetaan muutosta aiempaan ympäristölupaan, jossa Klaukkalan jätevedenpuhdistamon kuormitus kasvaa vain Klaukkalan alueen asutuskuormituksen kasvun myötä. Täällöin Klaukkalan puhdistamolle ei johdeta Kirkonkylän alueen jätevesiä.

Nurmijärven valtuusto on päättänyt jo aiemmin, että jätevedenpuhdistus keskitetään Klaukkalan jätevedenpuhdistamolle. Tämä tarkoittaa siirtoviemärilinjan rakentamista ja Klaukkalan jätevedenpuhdistamon saneerausta. Vaihtoehdon toteuttaminen edellyttää Klaukkalan puhdistamon ympäristöluvan muutoksen.

Jos Klaukkalan jätevedenpuhdistamon ympäristölupaa ei kuitenkaan saada muutettua, tai ympäristöluvan kiristyvät puhdistusvaatimukset nostavat vaihtoehdon investointikustannuksia merkittävästi, valtuusto on päättänyt, että Nurmijärven Vesi -liikelaitoksen johtokunta tekee päätöksen korvaavasta vaihtoehdosta.

Viemäriverkosto koostuu kahdesta erillisestä Klaukkalan ja Kirkonkylän jätevedenpuhdistamoiden viemäröintialueesta. Mikäli Kirkonkylän jätevedet johdetaan Klaukkalaan, sen tulokuormitus tulisi kasvamaan.

Klaukkalan jätevedenpuhdistamolle tulevan tulokuormituksen on arvioitu kasvavan myös Klaukkalan viemäriverkostoon jätevesiään johtavien teollisuuskuormittajien osalta.

Klaukkalan jätevedenpuhdistamo on kalliopuhdistamo, joka on otettu käyttöön vuonna 2006.

Puhdistamon käsitellyt jätevedet johdetaan purkuojaa pitkin Luhtajokeen, joka yhdistyy Luhtaanmäenjokeen ja edelleen Vantaanjokeen. Purkupiste säilyy nykyisenä.