Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uimavesien mikrobiologinen laatu Keski-Uudellamaalla on hyvä – näytteet otettu 2. kesäkuuta

Nyt tietoa Sääksistä ja Tiiranrannasta, muualta näytteet otetaan 16.6.

Keski-Uudenmaan uimavesien mikrobiologinen laatu on hyvä, kerrotaan Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen tiedotteessa.

Ympäristökeskus haki 2. kesäkuuta uimarantavesien seurantanäytteitä Järvenpään, Mäntsälän, Tuusulan ja Nurmijärven suurimmilta yleisiltä uimarannoilta. Näytteistä tutkittiin Escherichia coli -bakteeri sekä suolistoperäiset enterokokit.

Uimarantojen vesien mikrobiologinen laatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Bakteeripitoisuudet olivat hyvin matalia, eikä rannoilla havaittu sinilevää.

Uimavesien lämpötilat vaihtelivat 13,7-15,8 °C välillä. Lämpimintä vesi oli Tuusulassa Häklin uimarannalla, jonka veden lämpötilaksi mitattiin 15,8 °C. Näytteenoton aikaan oli sateista ja viileää. Ympäristökeskus arvioikin uimavesien olevan nyt jo lämpimämpiä.

Kevään ja alkukesän viileys ei tarkoita, että jokakesäiset sinilevälautat saapuisivat edellisvuosia myöhemmin.

– Olosuhteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti, terveystarkastaja Tapio Multanen Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksesta muistuttaa.

Näytteet otettiin viime viikon torstaina, joka oli melko sateinen päivä, ja tämän jälkeen Keski-Uudellamaalla on ollut edelleen melko viileää, tuulista ja sateista. Nyt uimavesien lämpötilat ovat jo todennäköisesti hieman korkeampia.

Uimavesinäytteet otettiin Järvenpään Tervanokasta, Tuusulasta Häklin ja Urheilupuiston lammista sekä Rusutjärvestä, Mäntsälästä Keravanjärvestä ja Hunttijärvestä sekä Nurmijärveltä Sääksjärvestä ja Tiiranrannasta Valkjärvestä.

Herusten uimapaikalta, Lahtelan uimapaikalta, Röykän uimapaikalta sekä Vaaksjärven uimapaikalta Nurmijärveltä kesän ensimmäiset näytteet otetaan 16. kesäkuuta.