Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksityisteihin liittyvä hallintokantelu ei johtanut toimenpiteisiin

Kunnanhallitus katsoo, ettei yksityisteihin liittyen ole ilmennyt sellaista virheellistä menettelyä tai laiminlyöntiä, jonka perusteella sen valvovana viranomaisena olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin kantelun kohteena olevia viranhaltijoita kohtaan. Kunnanhallitus käsitteli asiaa 6.6. Huhtikuussa kuntaan tullut kantelu koskee yksityisteiden avustushakua 2022. Lisäksi kanteluun on toimitettu erillinen lisäys. Kantelun kohteena ovat kunnanjohtaja, tekninen johtaja, kunnallistekniikan päällikkö, kiinteistöinsinööri ja alueisännöitsijä.

Kunnanhallituksen käsittelyssä 9.5. Maiju Tapiolinna (ps.) esitti Ritva Örlingin (ps.), Jouni Maijalan (ps.), Taneli Kalliokosken (kesk.), Kalle Mustosen (kesk.) ja Harri Lepolahden (sd.) kannattamana asian palauttamista valmisteluun, jotta kunnanhallitus voi kuunnella puheenjohtajistolle tarjotun nauhoitteen tiekunnan vuosikokouksesta. Kunnanhallitus päätti tuolloin yksimielisesti palauttamisesta.

Edellisen käsittelyn jälkeen kantelun tekijää on pyydetty luovuttamaan kunnanhallituksen 9.5. tekemän päätöksen mukaisesti tallenne tiekunnan vuosikokouksesta kunnanhallituksen käyttöön. Hän ei ole luovuttanut tallennetta, vaan on edellyttänyt, että kunnanhallitus kuuntelee kaikki kolme kantelun tekijän hallussa olevaa tallennetta. Niiden kesto on arviolta 8-10 tuntia. Kunnanhallitus ei nähnyt tarkoituksenmukaiseksi kaikkien tallenteiden kuuntelua, ja päätti ratkaista kantelun ilman kuuntelua.

Tapiolinna esitti hallituksen 6.6. kokouksessa 30 minuutin tallenteen kuuntelua. Esitys raukesi kannattamattomana.