Nurmijärven partiolaiset valmistautuneet suurleiri Kajoon lähes vuoden ajan

Parin vuoden koronakurimuksen jälkeen 13 000 partiolaista samalla leirillä.

Hämeenlinnan Evon retkeilyalueelle nousee heinäkuussa tyhjästä 13 500 ihmisen kaupunki kahviloineen, sairaaloineen ja palokuntineen. Kajo on Suomen Partiolaisten suurleiri, joka järjestetään Hämeenlinnan Evolla 15.–23.7. Leirille on tulossa osallistujia yli 20 maasta. Suurleiri eli finnjamboree järjestään Suomessa kuuden vuoden välein. Leiriä odotetaan innolla nurmijärveläisissä Röykän Metsänkävijät - ja Jukolan Veljet ja Siskot -lippukunnissa, kerrotaan partiolaisten tiedotteessa.

– Odotamme Kajolta suurleirin tunnelmaa ja sitä, että parin vuoden tauon jälkeen pääsee partioleirille. Myös uusiin partiolippukuntiin tutustumista! kertoo Iida Syrjäläinen Jukolan Veljistä ja Siskoista.

– Parin vuoden koronakurimuksen jälkeen tuntuu erityisen hienolta nähdä 13 000 partiolaista samalla leirillä, Röykän Metsänkävijöiden Mari Lampi kuvaa tunnelmia.

Suurleirin ohjelma koostuu erilaisista ohjelmalaaksoista, joissa seikkaillaan päivät. Kenenkään tarvitse jäädä yksin, sillä ohjelmaan voi sukeltaa yhdessä kaveripankista lainatun leirikaverin kanssa. Useana iltana leirin väki kokoontuu festivaalitunnelmissa suuren lavan eteen näyttelijöiden, musiikin, tanssin ja valoshow’n pariin.

Leiri on vapaaehtoisvoimin suunniteltu ja pystytetty.

– Olemme melkein vuoden valmistautuneet Kajoon, sen suunnitteluun ja toteutukseen. Me partiolaiset yhdessä rakennamme ja pystytämme leirin keskelle metsää, vapaaehtoisvoimin, jokaisen osaamista hyödyntäen. Jo sen kokeminen on elämys!, sanoo Mari Lampi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut