Nuorten yleisurheilun SM-kisat kisataan elokuussa Klaukkalassa

Klaukkalassa kisattiin Suomen mestaruuksista edellisen kerran 26 vuotta sitten.

Klaukkalan urheilukentällä kamppaillaan 12.–14. elokuuta nuorten yleisurheilun Suomen mestaruuksista. Näissä 14–15-vuotiaiden SM-kisoissa kilpailee arviolta 800 urheilijaa, joista noin puolet on ensimmäisissä arvokisoissaan. Nuoret kilpailevat sijoituksista ja mestaruuksista henkilökohtaisesti ja joukkuekilpailussa.

Klaukkalan urheilukentällä kamppailtiin yleisurheilun Suomen mestaruuksista edellisen kerran vuonna 1996 eli 26 vuotta sitten.

– Tavoitteenamme on tehdä kisasta elämys niin ensimmäisiin arvokisoihinsa osallistuville nuorille, kuin toista kertaa SM-kisoihin jo osallistuville sekä konkarivalmentajille ja vanhemmille, jotka urheilijoiden mukana matkaavat elokuussa Nurmijärvelle, toivottavasti sankoin joukoin, kilpailujohtaja Janne Edelman sanoo.

Perjantaina kisaavat molempien ikäryhmien tytöt ja pojat 300 metrin aitajuoksussa, 1500 metrin estejuoksussa, 3000 metrin ratakävelyssä ja keihäänheitossa. Lisäksi tyttöjen kilpailulajina on seiväshyppy.

– Lauantaina kisaavat molempien ikäryhmien tytöt ja pojat 100 metrin ja 800 metrin juoksuissa, pituushypyssä, kuulantyönnössä ja moukarinheitossa. Tytöt kisaavat lisäksi 80 metrin aitajuoksussa. Lisäksi poikien kilpailulajeina lauantaina ovat 100 metrin aidat ja korkeushyppy, Edelman luettelee.

Sunnuntaina kisaavat molempien ikäryhmien tytöt ja pojat 300 ja 2000 metrin juoksuissa, kiekonheitossa ja kolmiloikassa. Lisäksi tyttöjen lajina on korkeushyppy ja poikien seiväshyppy.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut