Metsä-Tuomelan kaatopaikkakumpareen sulkeminen on useamman vuoden projekti

Avoinna olevan puolen sulkemisen suunnittelu on annettu Kiertokapulan tehtäväksi.

Metsä-Tuomelan kaatopaikkakumpareen vielä avoinna olevan puolen sulkemisen suunnittelu on annettu Kiertokapula Oy:n tehtäväksi. Kiertokapula on toimittanut Nurmijärven kunnalle esityksen hankkeen vaiheista sekä suunnitteluvaiheen kustannusarvion. Kustannusarvio on 74 450 euroa.

Nurmijärven kunnan alueisännöitsijä Aino Angervuori arvelee, että ainakin tämä vuosi kuluu suunnitellessa. Itse kumpareen sulkeminen on useamman vuoden projekti.

– Vielä avoinna olevaa puolta ei käytännössä täytetä tällä hetkellä, sillä se on niin lähellä täyttä, että täytyy olla suunnitelma ennen kuin sinne voi viedä jotakin, Angervuori kertoo.

– Mitään talousjätettä kaatopaikalle ei ole viety kaatopaikka-asetuksen muutoksen jälkeen. On hyvin rajoitettua, mitä sinne voi asetuksen mukaan sijoittaa, hän jatkaa.

Kaatopaikkakumpareen toinen puoli suljettiin vuonna 2013. Angervuoren mukaan nyt on aika tehdä viimeinen laskelma siitä, mitä avoinna olevaan puoleen vielä voidaan ottaa vastaan.

Nurmijärven kunta on vuoden 2019 alusta lähtien siirtänyt liikkeenluovutuksella jäteaseman päivittäistoiminnan Kiertokapulalle ja antanut Kiertokapulalle oikeuden käyttää jäljellä olevan täyttötilavuuden erillisen sopimuksen mukaisesti.

Lupamääräysten mukaan kaatopaikka on jätteen vastaanoton lakattua viipymättä saatettava sellaiseen tilaan, ettei siitä käytöstä poistamisen jälkeen aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle, roskaantumista, yleisen turvallisuuden heikentymistä tai muuta näihin rinnastettavaa yleisen tai yksityisen edun loukkausta. Kaatopaikkakaasu, hulevedet ja kaatopaikkavedet on käsiteltävä hallitusti.

Kaatopaikan pitäjän on vastattava kaatopaikan jälkihoidosta sekä seurannasta ja tarkkailusta vähintään 30 vuotta kaatopaikan sulkemisen jälkeen.

Kiertokapulan ja kunnan välisen palvelusopimuksen perusteella kunta voi tilata Kiertokapulalta kaatopaikan sulkemiseen ja jälkitarkkailuun liittyvät asiantuntijatyöt. Jätelain mukaisesti kunta on perinyt järjestämästään jätehuollosta jätemaksua, jolla katetaan kaatopaikan sulkemisesta aiheutuvat kustannukset.

Jätevallin sulkemissuunnitelmat eivät vaikuta millään tavoin itse jätteidenkäsittelyalueen toimintaan, vaan se jatkuu nykyisellään.

Kiertokapula Oy on 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö, jonka osakaskunnaksi Nurmijärven kunta liittyi vuonna 2018.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut