Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalaan perustettiin uusi pyöräily-yhdistys – luvassa muun muassa valmennus- ja kurssitoimintaa sekä kokoontumisajoja

Klaukkalaan on perustettu uusi pyöräily-yhdistys, Klaukkalan Pyöräily ry ( KlaPy). Syksyllä virallisesti perustetun yhdistyksen aktiivinen toiminta käynnistyi tänä keväänä.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää kaikenlaista pyöräilyä Klaukkalan ja koko Nurmijärven alueella. Toiminnan painopiste on maasto- ja alamäkipyöräilyssä.

– Tavoitteemme on tehdä rennolla meiningillä yhdessä juttuja, mieluummin pidetään hauskaa kun stressaillaan tavoitteista ja kilpailusijoituksista, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Antti Riikonen.

Yksi yhdistyksen jäsenistä on nurmijärveläinen Tuike Järvi. Hän toteaa, että Nurmijärvellä on upeat mahdollisuudet pyöräilyharrastukseen. Kunnassa on hyviä maastopyöräilymaastoja ja lisäksi sään salliessa lähes ympärivuotinen alamäkipyöräilyn mahdollistava Tornikeskus Bike Park.

– Bike Parkkiin tulee porukkaa kaukaakin ajamaan. Monimuotoiset reitit ja hissillinen Bike Park ovat valtavan hieno juttu koko kunnan vetovoimaisuudelle ja asukkaiden viihtyvyydelle. Klaukkalasta löytyy teknistä kallioista maastoa, kun taas esimerkiksi Rajamäeltä ja Sääksin alueelta löytyy kaunista neulaspolkuja. Kaikki nämä oikein kutsuvat liikkumaan ja harrastamaan hyvässä porukassa, Järvi luonnehtii.

Klaukkalan Pyöräily ry järjestää muun muassa valmennus- ja kurssitoimintaa niin aloittelijoille kuin kokeneemmille pyöräilijöille.

Valmennustoiminnasta vastaavat muun muassa yhdistyksen puheenjohtaja ja freeride-kuski Antti Riikonen, sekä yhdistyksen jäsen ja valmentaja Jori Mäenranta. Jori vastaa myös Klaukkalan Tornikeskuksen Bike Parkin pyörittämisestä yhdessä Bike Parkin omistajan Matti Särkelä kanssa.

Kesän aikana yhdistyksellä on tiedossa muun muassa ”Hypyt ja dropit”-kursseja Tornikeskuksella. Lisäksi suunnitteilla on muun muassa ”Bikepark ajamisen perusteet” - kursseja sekä pyörän huolto ja säätö -kursseja.

Yhdistys organisoi myös kokoontumisajoja. Yhteisajoiltoja yhdistys järjestää joka kuukauden 1. tiistai, 5.7. 2.8. 6.9. ja 4.10. Yhdistyksen jäsenet järjestävät lisäksi myös yllätysajoja itseohjautuvasti.

Suunnitelmissa on myös yhteisiä treenimatkoja muiden kuntien Bike Parkeihin.

Kevään aikana yhdistys on jo järjestänyt ratojen kunnostus- ja rakennustalkoita. Vapaaehtoisia talkoita yhdistys järjestää Tornikeskuksessa ja mahdollisesti myös muilla harrastuspaikoilla.

Yhdistyksen toiveena olisi tulevaisuudessa saada Nurmijärven kuntaan oma Trail It:n rakentama pump track tukemaan pyöräilyn monimuotoisuutta ja kuntalaisten liikkumista.

Yhdistyksellä on jo omat sosiaalisen median kanavat Instagramissa ja Facebookissa nimellä @klapyteam. Verkkosivut julkaistaan myöhemmin kuluvan vuoden aikana.