Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusoten tilinpäätös oli odotettua parempi haasteellisesta viime vuodesta huolimatta

Kuntayhtymän toimintamallien kehittämistä ja tuottavuustavoitteiden saavuttamista hidasti alueen asukkaiden merkittävä palvelutarpeen kasvu ja valtakunnallisestikin todettu pula hoitohenkilöstöstä.

Keusoten vuoden 2021 tilinpäätös alitti alkuperäisen arvion, selviää kuntayhtymän tiedotteesta.

Kuntayhtymän toimintakulut olivat 748,2 miljoonaa euroa ja toimintakulut alittivat muutetun talousarvion 10,7 miljoonalla eurolla.

Haasteita kuntayhtymän kolmannelle vuodelle loi koronapandemian jatkuminen, joka vaikeutti merkittävästi yhtymän toimintaa ja taloutta.

Koronapandemian hoitaminen vaati kuntayhtymältä merkittävästi voimavaroja ja resurssien uudelleen järjestelyä sekä uusien resurssien hankintaa.

Vuoden 2021 välittömät koronakustannukset olivat Keusotelle noin 44 miljoonaa euroa ja Keusote sai korona-avustuksia valtiolta yhteensä 64,5 miljoonaa euroa.

Tiedotteessa myös kerrotaan, että kuntayhtymän toimintamallien kehittämistä ja tuottavuustavoitteiden saavuttamista hidasti alueen asukkaiden merkittävä palvelutarpeen kasvu ja valtakunnallisestikin todettu pula hoitohenkilöstöstä.

Henkilöstön saatavuushaasteiden vuoksi palveluiden tuottamista turvattiin sekä ostopalveluin että henkilöstövuokrauksella.

Lukuina tämä näkyi niin, että erikoissairaanhoidon tarve kasvoi vuodesta 2020 noin 2,5 prosentilla.

Tilinpäätöstä paransivat maksutuottojen kasvu, erikoissairaanhoidon toteuman alitus sekä valtion koronakorvaukset.

Vuonna 2020 hyväksytyllä tuottavuusohjelmalla kuntayhtymä saavutti yhteensä 12 miljoonan euron säästöt.

Kuntayhtymä myös kertoo tiedotteessa, että menojen kasvun hillintää jatketaan talouden ja toiminnan kestävän kehityksen -ohjelmalla, joka siltautetaan myös hyvinvointialueen luottamustoimielinten käsiteltäväksi syksyn aikana.