Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pienet arkiautoklassikot kohtaavat Klaukkalassa

Vanhoja autoja esillä Klaukkalan torilla ensi lauantaina.

Autohistoriallinen Seura ry järjestää vuosittain perinteisiä ajoneuvotapahtumia, joita yleisö on tervetullut seuraamaan.

Tämänkertainen ilmainen retkiajo suuntautuu Klaukkalan torille. Autoletka lähtee Bembölen kahvituvalta Espoosta ensi lauantaina 18.6. klo 11. Reitti ajaa Bodom-järven länsipuolella pohjoiseen Oittaan camping-alueen ohitse päätietä pitkin Espoon Automuseon ohi ja käännytään heti vasemmalle Snettaantielle.

Porintien ylityksen jälkeen osallistujat pitävät pienen jalottelutauon Shellin huoltoasemalla. Sieltä jatketaan pohjoiseen Ketunkorvelle ja Kuonomäelle, sieltä jatketaan kohti Harjulaa ja Syrjälää ja Klaukkalan torille noin klo 12.

Klaukkalan torilla pidetään reilu tauko, jolloin yleisö voi tutustua ajokkeihin sekä rupatella kuskien kanssa. Sen jälkeen kuljettajat suuntaavat kohti Lintumetsää ja Skogbyn ja Lakiston kautta Vihdintien ylittäen kohti Takkulaa. Velskolan sekää Kunnarlan kautta ajetaan Espoon Automuseolle, jonne saavutaan klo 14 jälkeen.

Espoossa retken järjestäjä Sture Engstöm pitää opastetun kiertokäynnin museolla, jolloin myös äänestetään retken mielenkiintoisimmasta ajoneuvosta. Museoon on sisäänpääsymaksu.

Autohistoriallinen Seura ry on perustettu vuonna 1964. Yhdistyksen tarkoitus on vaalia ajoneuvohistoriaa sekä siihen liittyvää kulttuuria ja tekniikkaa kautta aikojen.