Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylien ja haja-asustusalueiden asukkaille kysely kulttuurista ja vapaa-ajasta

Uudenmaan Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä selvittää kyselyn avulla asukkaiden tyytyväisyyttä ja toiveita liittyen Länsi- ja Keski-Uudenmaan kylien kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluihin, kerrotaan Järvenpään kaupungin tiedotteessa.

Kyselyyn voi vastata paperilomakkeella kuntien kirjastoissa ja kirjastoautoissa tai netissä. Kyselyn tulokset julkaistaan syksyllä.

Kysely kattaa Länsi- ja Keski-Uudenmaan kuntien kylät ja haja-asutusalueet. Tuloksia hyödynnetään kulttuuripalveluiden suunnittelussa.

– Vuosi sitten toteutimme vastaavan kyselyn Itä-Uudellamaalla ja saimme liki 600 vastausta sadasta eri kylästä. Toivomme nytkin, että mahdollisimman moni löytää hetken aikaa vastata kysymyksiin. Etenkin vapaamuotoiset vastaukset antavat arvokasta tietoa kuntien kulttuuritoiminnasta vastaaville, kertoo Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävän koordinaattori Sari Hilska tiedotteessa.

– Myös tilapäisesti kylissä asuvat, kuten kesäasukkaat ja etätyöläiset voivat vastata. Toista henkilöä, esimerkiksi lasta, saa mielellään avustaa vastaamisessa, jos on tarvetta, Hilska jatkaa.

Vastaajien kesken arvotaan 3 kappaletta 50 euron arvoista lahjakorttia.

Kyselyn toteuttaa Uudenmaan Kulttuuri kylässä -kehittämistehtävä, johon kuuluu Uudenmaan kuntien lisäksi seudullisia kulttuuritoimijoita. Kaksivuotinen, Porvoon kaupungin koordinoima ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama kehittämistehtävä, käynnistyi Itä-Uudellamaalla vuonna 2021. Hankkeen painopiste siirtyi tänä vuonna Länsi- ja Keski-Uudellemaalle.