Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

”Jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä” – Keski-Uudenmaan Priden ennakkotapahtumia Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä

Keski-Uudenmaan Pride sisältää monenlaisia etko-tapahtumia Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä. Kaikenikäiset asukkaat voivat perehtyä Priden teemaan monenlaisissa työpajoissa ja tapahtumissa omassa asuinkunnassaan elo-syyskuussa 2022, kerrotaan kuntien yhteisessä tiedotteessa. Yhteinen pääjuhla järjestetään 3.9. Jokelan tiilitehtaalla.

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä, luonnehditaan tiedotteessa.

Keski-Uudenmaan Pride tuo yhteen alueen sateenkaariyhteisöä. Sateenkaari-ihminen on kattokäsite, jonka alle lasketaan kuuluvaksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin itsensä määrittävät ihmiset.

– Sateenkaari-ihmiset tarvitsevat kunnioitusta, hyväksyntää ja puolustamista. Jokainen voi omassa arjessaan tehdä maailmasta yhdenvertaisemman. Onnistumiseen tarvitaan tietoa ja faktoja sekä rohkeutta toimia. Tuottamalla tapahtumaa Keski-Uudenmaan kunnat myös lisäävät tietoisuutta aiheesta, tiedotteessa todetaan.