Asemakaavamuutos hyväksyttiin – minitontteja Kirkonkylän Rantapuistoon

Valtuusto päätti 15. kesäkuuta pidetyssä kokouksessa hyväksyä Kirkonkylän Rantapuiston asemakaavamuutoksen, kerrotaan kunnan tiedotteessa. Näin ollen Kirkonkylään tulee 12 kappaletta minitaloille soveltuvia minitontteja. Alueelle suunnitellaan keskustamaista pientaloasutusta.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on osoittaa vaihtoehtoisia toteuttamistapoja ja hankintakustannuksiltaan edullisia pientalotontteja rakentajille, jotka arvostavat asumista keskustan palvelujen ja liikenneyhteyksien äärellä, mutta eivät tarvitse suurta tonttia tai piha-aluetta.

Alueen tonttien koko vaihtelee, 400–500 neliömetriin, ja tontin koosta riippuen sille voi rakentaa noin 80–120 kerrosneliömetrin suuruisen omakotitalon aputiloineen.

Käytännössä tämä mahdollistaa erilaiset toteutukset pienestä mummonmökistä 4 h+k+s kokoisiin perheasuntoihin.

Kirkonkylän Rantapuiston asemakaavan muutosehdotus oli nähtävillä 27.1.-28.2.2022. Nähtävilläolon aikana saatiin yksi lausunto ja yksi muistutus. Uudenmaan liitto sekä Uudenmaan ely-keskus ilmoittivat, ettei niillä ole huomautettavaa kaavaehdotukseen.

Hyväksyttävään kaavaan ei tehty muutoksia ehdotusvaiheen jälkeen.

– Olen tyytyväinen valtuuston päätökseen, jonka ansiosta kaavoitus etenee ja saamme Kirkonkylään uusia kuntalaisia. On todella hyvä, että saamme tarjolle erilaisia mahdollisuuksia rakentaa ja asua, kommentoi kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja Virpi Räty.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut