Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjät kaipaavat kunnalta vahvempaa yhteistyötä – "Korona-aika on tuonut viestintään haasteita"

Nurmijärvi sijoittui kuntabarometrissä yhdeksänneksi. Edelliskerrasta nousua tuli kahden pykälän verran.

Nurmijärven kunta saa nurmijärveläisyrittäjiltä Suomen Yrittäjien kuntabarometri-kyselyssä elinkeinopolitiikan keskiarvoksi 2,85, arvoasteikolla 1 – 5. Arvosana 1 tarkoittaa kyselyssä erittäin huonoa keskiarvoa ja 5 erittäin hyvää. Nurmijärveltä kyselyyn vastasi 43 yrittäjää. Nurmijärvi sijoittui barometrissa Uudenmaan alueella yhdeksänneksi 18 kunnan joukosta. Parhaat elinkeinopolitiikan arvosanat sai Inkoo. Kirkkonummi sijoittui viimeiseksi.

Nurmijärvellä vaikuttaa kolme yrittäjäyhdistystä; Nurmijärven Yrittäjät, Klaukkalan Yrittäjät sekä Nurmijärven Yrittäjänaiset.

– Korona-aika on tuonut viestintään haasteita, kun kaikki yhteydenpito on käytännössä tapahtunut sähköisten viestimien avulla. Meillä on hyvät ja suorat puheyhteydet, mutta sähköpostit, uutiskirjeet ja Teams-palaverit yksinään ilman livekohtaamisia valitettavasti heikentävät viestien perillemenoa kuntaan päin, Nurmijärven yrittäjien puheenjohtaja Pirjo Kivistö sanoo.

– Olemme kaikki havainneet haasteen, hän jatkaa.

Nurmijärven ja Klaukkalan Yrittäjät sekä Nurmijärven Yrittäjänaiset peräänkuuluttivat aktiivista vuoropuhelua kunnan kanssa myös keväällä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan (Nurmijärven Uutiset 13.4.).

– Juuri ennen pandemian alkua aloitimme hedelmällisen vuoropuhelun kunnan edustajien kanssa hankintatoiminnan kehittämisestä, ja siitä miten se voisi entistä paremmin ottaa huomioon paikalliset yritykset. Tahtotila vaikutti olevan yhteinen. Pandemian tuomat kokoontumisrajoitukset estivät silloin suunnitellut yhteiset hankintakoulutukset ja nyt näyttää, että niille on enemmän kuin tarvetta, järjestöjen yhteisessä mielipidekirjoituksessa todettiin.

Suomen Yrittäjien 10. kuntabarometri-kysely toteutettiin 1.2.–4.4. Kyselyssä paikalliset yrittäjät arvioivat oman kuntansa toimintaa. Edellisessä, vuonna 2020 toteutetussa kyselyssä, kunta sai saman arvosanan kuin tämän vuoden kyselyssä ja sijoittui Uudellamaalla sijalle 11. Edelliskerrasta nousua tuli siis kahden pykälän verran.

– Vaikka sijoitus paranikin, Nurmijärven tulos jättää edelleen tsemppaamisen varaa ja otamme kyselyssä annetun palautteen nöyrästi vastaan. Teemme tiivistä yhteistyötä yrittäjien kanssa, ja olemme käyneet läpi tuloksia yrittäjäjärjestöjen kanssa, Nurmijärven kunnan elinkeinojohtaja Marko Järvenpää sanoo.

– Sijoituksen nousuun voidaan olla tyytyväisiä, mutta tiedämme, että kehityskohteita on. Vuoropuhelua yrittäjien kanssa tulee lisätä, kunnanjohtaja Outi Mäkelä sanoo.

Mäkelän mukaan kunta seuraa tarkasti, mitä yrittäjät siitä ajattelevat.

– Tämä on tärkeä kysely. Saamme konkreettista tietoa ja pääsemme aitoon vuorovaikutukseen yrittäjien kanssa.

Mäkelä muistuttaa, ettei tuloksia seurata huvin vuoksi, vaan keskiarvon yläpuolelle olisi tarkoitus päästä kahden vuoden päästä, jolloin kuntabarometri julkaistaan seuraavan kerran.