Ohikulkutien haitta-asioiden käsittely alkamassa

Klaukkalan ohikulkutien haitta- ja vahinkoasioiden käsittely on alkamassa. 21. kesäkuuta pidettävässä aloituskokouksessa ohikulkutien vaikutusalueen maanomistajat voivat tuoda esille esimerkiksi yksityistiejärjestelyihin sekä immisiohaittoihin, kuten meluun, pölyyn ja tärinään liittyviä korvausvaatimuksiaan.

Nyt alkavan Klaukkalan ohikulkutien 2. vaiheen toimituksen yhteydessä ei enää käsitellä maapohjaan tai puustoon liittyviä korvauksia, sillä ne on käsitelty jo aiemmin. Asia koskee noin sataa maanomistajaa, joilla on maata ohikulkutien sekä sen sivuhaarojen läheisyydessä.

– Yhteydenottoja on jo tullut, joten uskon, että käsiteltävää riittää, sanoo toimitusinsinööri Tuomas Lehtonen Maanmittauslaitokselta.

Kesäkuussa aloitettavassa toimituksessa pyritään Lehtosen mukaan tekemään päätöksiä loppuvuoden aikana. Päätökset tekee lunastustoimikunta. Toimituksen hakijana on Uudenmaan ely-keskus.

– Perusteet korvauksille löytyvät lainsäädännöstä, ja perusteena on todellisen haitan määrittäminen, Lehtonen sanoo.

Aloituskokous pidetään 21. kesäkuuta kello 9 Nurmijärven kunnan valtuustosalissa (Keskustie 2b, Kirkonkylä).

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut