Priden ennakkotapahtumia Keski-Uudellamaalla – "Sateenkaari-ihmiset tarvitsevat kunnioitusta"

Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma järjestetään jälleen syksyllä.

Keski-Uudenmaan Pride sisältää monenlaisia etko-tapahtumia Nurmijärvellä, Tuusulassa, Järvenpäässä ja Keravalla. Kaikenikäiset asukkaat voivat perehtyä Priden teemaan monenlaisissa työpajoissa ja tapahtumissa omassa asuinkunnassaan elo-syyskuussa 2022, kerrotaan kuntien yhteisessä tiedotteessa. Yhteinen pääjuhla järjestetään 3. syyskuussa Jokelan tiilitehtaalla Tuusulassa.

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä, luonnehditaan tiedotteessa.

Keski-Uudenmaan Pride tuo yhteen alueen sateenkaariyhteisöä. Sateenkaari-ihminen on kattokäsite, jonka alle lasketaan kuuluvaksi sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin itsensä määrittävät ihmiset.

– Sateenkaari-ihmiset tarvitsevat kunnioitusta, hyväksyntää ja puolustamista, tiedotteessa todetaan.

Nurmijärvellä on seuraavat tapahtumat: 24. elokuuta musiikkia ja ulkoilmaelokuvanäytös Sääksin uimarannalla. 31. elokuuta Rajamäen kirjaston Pride-etkot, jotka sisältävät kello 10–17 omatoimista sateenkaari-huiskan askartelua ja kello 17.30 Maimu Brushwood o.s. Huolirinnan koko perheen drag-satuhetken.

2. syyskuuta on sateenkaarikahvila Rajamäen, Ahjolan ja Monikon nuorisotilassa.

Viikolla 35 Nurmijärven yläkouluilla järjestetään ohjelmaa teemalla “Minä elän oman näköistä elämää”.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut