Kiinnostaako vaihto-oppilasvuosi ulkomailla? Seuraavaan vaihtoon voi hakea syksyn aikana

Nurmijärvi-Klaukkalan Rotaryklubi kävi kertomassa Rotary-järjestön nuorisovaihdosta Isoniitun ja Urheilupuiston koulujen ysiluokkalaisille toukokuussa. Paikalla oli kymmeniä asiasta kiinnostuneita.

Rotaryn kautta lähtee vuosittain opiskelijavaihtoon 16–18-vuotiaita nuoria noin 8000 ympäri maailman, joko muutaman viikon, kuukauden tai koko lukuvuoden ajaksi. Klaukkalassa toimiva klubi on kustantanut yhden nuoren lähes joka vuosi. Korona laittoi vuosivaihdot jäähylle, mutta nyt tämäkin toimintamuoto jatkuu. Uusin vaihto-oppilas matkustaa elokuussa vuodeksi Argentiinaan ja sieltä saapuu vastaavasti yksi nuori Klaukkalaan.

Kuluja matkaan lähtijälle tulee lennoista, vakuutuksista, mahdollisista leireistä ja tutustumismatkoista vaihto-oppilasmaassa. Isäntäperhe ottaa vaihto-oppilaan perheenjäsenekseen ja vastaa päivittäisistä elämiseen liittyvistä kuluista. Paikallinen Rotary-klubi vastaa muista vaihto-oppilasvuoden kuluista.

Rotaryn periaatteen mukaisesti kukaan toimintaan osallistuvista ei saa palkkaa tai palkkiota, isäntäperheet myöskään. Perhe vaihtuu vuoden aikana kolme kertaa. Isäntäperheenä toimiminen tarjoaa tilaisuuden luoda ystävyyssuhteen ulkomaiseen nuoreen sekä hänen perheeseensä, tutustua vaihto-oppilaan kulttuuriin ja harjoittaa käytännön kielitaitoa. Seuraavaan 2023–2024 vaihtoon voi hakea syksyn aikana, valinta tapahtuu klubin nuorisovaihtoasiamiehen haastattelujen ja Rotarypiirin päätöksen perusteella.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut