Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sari Forsström valittiin Nurmijärven kunnanlakimieheksi – erosi samasta virasta aiemmin

Nurmijärven kunnanhallitus on valinnut avoinna olleeseen kunnanlakimiehen virkaan oikeustieteen maisteri, varatuomari Sari Forsströmin. Kunnanhallitus päätti asiasta maanantain kokouksessaan.

Forsström hoiti samaista kunnanlakimiehen virkaa vuodesta 2019 helmikuun 2022 loppuun saakka. Tuolloin hän kuitenkin ilmoitti eroavansa virasta 1. maaliskuuta alkaen.

Tällä hetkellä Forsström toimii Suomen Hankintajuristit Asianajotoimisto Oy:ssä asianajajana.

Kunnanlakimiehen virka oli kevään aikana kolme kertaa haettavana.

Ensimmäisessä haussa virkaan tuli vain yksi hakemus. Tuolloin kunnanhallitus päätti jättää viran täyttämässä. Sen jälkeen virkaa muutettiin siten, että tulosalueen päällikön tehtävät jätettiin tehtävän ulkopuolelle. Uudessa haussa virkaa haki kolme henkilöä, mutta hakijoiden vähyyden vuoksi virka jätettiin edelleen täyttämättä.

Tämän jälkeen kunnanlakimiehen virka julistettiin kolmannen kerran haettavaksi siten, että hallintopalveluiden tulosalueen tehtävät sisältyvät jälleen viran tehtäviin. Kolmannella hakukerralla Forsström haki virkaa ja hänet myös valittiin tehtävään.

Täysin yksimielinen valinta ei kuitenkaan ollut. Perussuomalaisten Maiju Tapiolinna teki kunnanhallituksen kokouksessa palautusesityksen, jossa hän esitti, että kunnanlakimiehen valinta palautettaisiin uudelleen valmisteltavaksi. Hän perusteli esitystä sillä, että kunnan lakimiehen tarve olisi kartoitettava useiden tehtävien siirtyessä hyvinvointialueelle. Lisäksi toisena perusteena oli hakijoiden vähäinen määrä. Palautusesitys hylättiin kuitenkin äänestyksen jälkeen. Tapiolinna jätti lopulta päätöksestä eriävän mielipiteen.

Kunnanlakimies toimii kuntaorganisaation juridisena tukena, varmistaa hallinnon prosessien oikeellisuutta ja tehokkuutta sekä neuvoo ja ohjaa kunnan johtoa ja toimialoja juridisissa kysymyksissä. Kunnanlakimies toimii myös hallintopalvelujen tulosaluepäällikkönä.