Lakimiehen rekrytointiin liittyvät yksityikohdat ihmetyttävät Nurmijärvellä – näin kunta selventää tilannetta

Nurmijärven kunnanhallitus valitsi viime viikolla avoinna olleeseen kunnanlakimiehen virkaan oikeustieteen maisteri, varatuomari Sari Forsströmin.

Forsström hoiti samaista kunnanlakimiehen virkaa vuodesta 2019 helmikuun 2022 loppuun saakka. Hän kuitenkin erosi virasta 1. maaliskuuta 2022 alkaen.

Kunnanlakimiehen virka oli kevään aikana kolme kertaa haettavana ja hakuun liittyvät yksityiskohdat ovat ihmetyttäneet kuntalaisia. Aiheesta kirjoitettu Nurmijärven Uutisten mielipidepalstalla ja keskusteltu sosiaalisessa mediassa.

Ensimmäisen kerran kunnanlakimiehen virka, johon sisältyi hallintopalveluiden tulosalueen päällikkötehtävät, oli haettavana tammikuussa. Hakijoita oli vain yksi eikä hakemus täyttänyt kelpoisuusedellytyksiä.

Helmikuussa rekrytoinnin vauhdittamiseksi kunnanlakimiehen tehtäväkuvaa muutettiin siten, että tulosalueen päällikön tehtävät jätettiin kunnanlakimiehen tehtävän ulkopuolelle ja siirrettiin Nurmijärven kunnan hallintojohtajalle. Hallintojohtajan palkkaa myös korotettiin kunnanhallituksen päätöksellä 6969,68 eurosta 7300 euroon kuukaudessa.

Hallintojohtajan palkkataso oli jäänyt jälkeen muiden toimialajohtajien palkoista.

Leena Ojala

Toisella hakukierroksella kunnanlakimiehen virkaa haki kolme henkilöä, joista kaksi hakijaa täytti edellytykset ja heidät molemmat haastateltiin.

– Haastatteluryhmä oli esittämässä toista heistä valittavaksi, mutta hän vetäytyi toisen työtehtävän vuoksi ennen valintapäätöstä, Nurmijärven kunnan henkilöstöjohtajan Leena Ojala selventää.

Toukokuussa kunnanlakimiehen virka julistettiin kolmannen kerran haettavaksi siten, että hallintopalveluiden tulosalueen tehtävät siirrettiin hallintojohtajalta jälleen kunnanlakimiehen tehtäväkuvaan. Ojalan mukaan tehtäväkuvaa ei tuolloin räätälöity yksittäisen hakijan mukaan.

– Tehtävä avattiin alkuperäisellä tehtävänkuvalla, koska tehtävänmuutoksen vaikutus hakijamäärään ei ollut merkittävä ja kunnanlakimiehen rooli tulosaluepäällikkönä vastaa parhaiten hallintopalveluiden ja kuntaorganisaation tarpeita, Ojala perustelee ja jatkaa:

– Tehtävä on ollut kaikissa vaiheissa avoimessa haussa, ja siitä on ilmoitettu julkisesti kunnan www-sivujen ja työvoimahallinnon sivuston kautta.

Kolmannella hakukerralla Forsström haki virkaa ja hänet myös valittiin tehtävään.

Hallintojohtajan palkkaa ei kuitenkaan enää laskettu aiemmalle tasolle. Henkilöstöjohtaja Ojalan mukaan sille on montakin perustetta.

– Hallintojohtajan palkkataso oli jäänyt jälkeen muiden toimialajohtajien palkoista ja sitä katsottiin perustelluksi nostaa monestakin syystä. Konsernipalveluiden toimintojen uudelleenorganisointien vuoksi hallintojohtajalle oli siirretty jo vuoden alusta strategiatyön johtamisen tehtävät, sekä hallintopalveluiden tulosalueen päällikön tehtävät. Lisäksi perusteena oli kunnanjohtajan sijaisuuden huomioiminen palkkauksessa.

– Vaikka hallintopalveluiden tulosalueen päällikön tehtävät siirtyvät takaisin lakimiehelle, ei ole nähty perustelluksi esittää palkan tarkastamista alaspäin, sillä muut perusteet korotukselle ovat edelleen voimassa, Ojala selventää.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut