Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Golf on nyt kovassa nosteessa – ”Lajin parissa ei ole aiemmin ollut tämmöistä intensiteettiä”

Röykässä sijaitsevan Nurmijärvi Golfin golfklubiin on liittynyt alkuvuonna jo yli 150 uutta jäsentä. Näistä lähes puolet on alle 30-vuotiaita. Viime vuonna uusia jäseniä liittyi yli 200 ja suuntaus oli sama, nuoria yli 50 prosenttia.

Klubissa on nyt ensimmäisen kerran yli 2 000 jäsentä, ollen jäsenmäärältään Nurmijärven suurin urheiluseura.

Nurmijärvi Golfkeskuksen toimitusjohtajana aloitti korona-ajan keskellä Kari Piippo. Hän kuvailee aikaa vähintään mielenkiintoiseksi.

– Olen aiemmin ollut kolmella eri klubilla vetäjänä ja golfammatissa kausia on takana kuusitoista. Lajin parissa ei ole aiemmin ollut tämmöistä intensiteettiä. Lajista haetaan hyvinvointia, askelia.

– Kävijämäärät ovat olleet parin viime vuoden huipussaan, hän kertoo.

Askelia kertyykin yhdellä golfkierroksella noin 13 000–15 000, joka on matkana 8-10 kilometriä.

Nurmijärvi Golfin kausi starttasi vappukisalla. Kausi jatkuu siihen, kunnes lumi tulee. Keskivertokausi kestää seitsemän kuukautta ja pelikierroksia kertyy noin 50 000.

– Jokainen talvi rikkoo kentän, joka kunnostetaan hyvällä työllä. Ammattitaito pelastaa kentän ja vahva talous auttaa tekemistä. Vuosittain kentällä tehdään muutoksia pelaamisen turvallisuus ja sujuvuus mielessä.

Kävin parin vuoden ajan lyömässä palloja harjoitusalueella ennen green cardin suorittamista.

Juha Vilén

Tammikuussa Nurmijärven Golfkeskuksen hallituksen puheenjohtajaksi valittiin ensimmäistä kertaa nainen. Merja Iiskola on toiminut golfin parissa jo 15 vuoden ajan.

– Laji vei heti mennessään, viihdyn ihmisten parissa. Kokemusta Nurmijärvi Golfista on kertynyt useista luottamustehtävistä. Olen ollut yhtiön ja seuran hallituksissa jo useamman vuoden. Lisäksi olen vetänyt esimerkiksi naistoimikuntaa.

Golfin lajiliiton mukaan golfin harrastajamäärät kasvoivat voimakkaasti koronan aikana ja nuoria aikuisia tuli osaksi toimintaa.

Merja Iiskola kertoo golfperheistä, joissa äiti on aloittanut pelaamisen ja loput perheestä seuraavat perässä. Nurmijärvi Golf tarjoaa toimintaa koko perheelle. Seura panostaa vahvasti junioritoimintaan ja kasvattaa menestyviä pelaajia.

Junnutoiminta käynnistettiin jo vuonna 1992. Keväisin kouluryhmät tulevat tutustumaan.

– Junnutoiminta tuo mukanaan ihan erilaista säpinää ja lapsista välittyy vilpitön ilo. Äänet raikuvat, kun täällä on erilaisia ryhmiä. Tänä keväänä oli kouluryhmiä niin monta, että maalattiin kouluryhmiä tuoville busseille oma parkkiruutu, Piippo kertoo nauraen.

Nurmijärvi Golfin kasvattamat pelaajat ovat saaneet hyvää menestystä ja SM-mitaleita klubi on saavuttanut useita.

– Seuraa edustaa kolme kovan tason ammattilaista ja amatööripelaajista Elmo Gerkmania kannattaa seurata. Hän on menestynyt hyvin kansainvälisissä kisoissa tällä kaudella. Juniorimme ovat urheilullisia, hyväkuntoisia nuoria, kertoo Piippo.

Nurmijärven Golfklubin ravintola on avoinna kaikille. Golfkentän lisäksi alueelta löytyvät par-3 harjoitusrata ja kaikille avoimet frisbee- ja futisgolfradat.

–Henkilökunta opastaa mielellään golfin pariin, Piippo sanoo.

Yksi Nurmijärven Golfin uusista jäsenistä on nurmijärveläinen Juha Vilèn. Keväällä Vilèn suoritti green cardin, jota pidetään ”golfin ajokorttina”.

– Innostuin työkavereiden vanavedessä golfista. Kävin parin vuoden ajan lyömässä palloja harjoitusalueella ennen green cardin suorittamista.

– Seura järjesti uusille jäsenille Kapteenien illan, jossa kerrottiin esimerkiksi golfin säännöistä ja vastattiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Tämä oli hyvä juttu!

Vilèn on huomannut lyöntien kehittyvän nopeassa tahdissa. Hänen tavoitteena on kesän aikana lyödä ja pelata kierroksia mahdollisimman paljon.

– Omia lyöntejä ei kannata hävetä ja aristella pelaamaan menemistä, jokainen on joskus ollut aloittelija, Vilèn kannustaa uusia harrastajia.