Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven lukioihin valittiin yli 250 opiskelijaa – Arkadiassa jälleen korkein keskiarvoraja

Nurmijärven lukioihin valittiin yhteishaussa reilut 250 uutta opiskelijaa. Yhteishaun tulokset selvisivät 16. kesäkuuta. Opiskelupaikat täytyy vastaanottaa viimeistään 30. kesäkuuta.

Klaukkalassa sijaitsevan Arkadian yhteislyseon yleislinjalle valittiin 125 opiskelijaa ja taidelinjalle 20 opiskelijaa, yhteensä siis 145 nuorta.

Alin hyväksytty keskiarvo klaukkalalaislukioon oli tänä vuonna 8,17, mikä tarkoittaa sitä, ettei alle kasin keskiarvolla ole Arkadiaan edelleenkään asiaa. Vuosi sitten vuonna 2021 keskiarvoraja oli 8,25 ja vuonna 2020 7,83.

Arkadian yhteislyseoon haki kaiken kaikkiaan opiskelemaan opetushallinnon tilastopalvelu Vipusen mukaan 171 ensisijaista hakijaa, mikä on 15 vähemmän kuin vuosi sitten. Ensisijaista hakijoista 153 haki lukion yleislinjalle, 21 taidelinjalle.

Kaikkiaan Arkadian yhteislyseoon haki 318 nuorta. Vuotta aiemmin hakijoita oli kaikkiaan 357.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän toimipisteeseen valittiin opiskelemaan yhteensä 88 opiskelijaa.

Ylen julkaisemien tietojen mukaan opiskelijoiksi valittujen alin keskiarvo oli 7,08.

Kirkonkylän toimipisteeseen haki opiskelemaan ensimmäisellä sijalla 69 nuorta. Kaikkiaan hakijoita oli 267.

Kirkonkylän toimipisteessä aloituspaikkoja on 96, joten kaikki aloituspaikat eivät yhteishaussa täyttyneet.

Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteeseen valittiin puolestaan 25 opiskelijaa. Opiskelijoiksi valittujen alin keskiarvo oli 7,17.

Rajamäelle haki ensimmäisellä sijalla opiskelemaan 18 nuorta, kaikkiaan hakijoita oli 173.

Rajamäellä aloituspaikkoja olisi ollut tarjolla 64, mikä tarkoittaa sitä, että yhteishaussa jäi 40 lukiopaikkaa täyttämättä.

Nurmijärven lukion rehtori Heidi Handolin-Kiilo kertoo, että molempiin toimipisteisiin, Kirkonkylään ja Rajamäelle, on avattu jatkuva haku vapaana oleviin opiskelupaikkoihin.

Jatkuvan haun osalta valintakriteerinä on yhteishaun mukaisesti peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden osalta vähintään 7,0:n keskiarvo. Jatkuvaan hakuun liittyvät ohjeet ja hakulomake löytyvät Nurmijärven lukion verkkosivuilta osoitteesta https://www.nurmijarvi.fi/nurmijarven-lukio.

Jatkuvan haun hakemusten perusteella opiskelijavalintapäätöksiä ei kuitenkaan tehdä 24.6.–31.7.2022 välisenä aikana.