Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevään 2023 eduskuntavaalit: Ainakin kahdeksan nurmijärveläistä ehdolla

Kevään 2023 eduskuntavaaleissa nähdään useita nurmijärveläisiä ehdokkaita.

Ensi kevään eduskuntavaaleissa nähdään useita nurmijärveläisiä ehdokkaita.

Nurmijärven Uutisten tietojen mukaan tähän mennessä ehdokkaaksi on jo nimetty tai ollaan nimeämässä ainakin kahdeksan nurmijärveläistä. Määrä lisääntynee syksyn aikana.

Nurmijärven kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaaksi on nousemassa kunnanvaltuutettu Virpi Räty.

– Kokoomuksen Nurmijärven kunnallisjärjestö ehdottaa, että Räty nimetään eduskuntavaaliehdokkaaksi. Päätös nimeämisestä tehdään elokuussa Kokoomuksen Uudenmaan piirin ylimääräisessä kokouksessa, kunnallisjärjestön puheenjohtaja Merja Winha-Järvinen kertoo.

Kevään 2019 eduskuntavaaleissa ehdolla ollut kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen Arto Hägg (kok.) ei asetu tällä kertaa ehdolle.

Keskustan Uudenmaan piiri on nimennyt tähän mennessä yhden nurmijärveläisen eduskuntavaaliehdokkaan: Petri Kolmosen.

Keskustan Nurmijärven Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Juuso Jaakola-Siimes uskoo, että paikallisten ehdokkaiden määrä vielä lisääntyy. Viime eduskuntavaaleissa keskustalla oli neljä paikallista ehdokasta.

– Nurmijärven keskustalaisissa on ollut kiinnostusta ehdokkuuteen erittäin hyvin. Tiedossani on, että ehdokkuutta harkitsevat ainakin kunnanvaltuutetut Taneli Kalliokoski, Otto Suhonen ja Riikka Raekannas.

Kalliokoski ja Raekannas olivat ehdolla myös vuonna 2019.

– Saisimme hyvät ja monipuoliset ehdokkaat eduskuntavaaleihin, jos kaikki ehdokkuutta pohtivat lähtisivät ehdolle aiemmin ehdokkaaksi nimetyn Petri Kolmosen kanssa. Toivon heiltä myönteisiä päätöksiä.

Nykyinen keskustan kansanedustaja Matti Vanhanen on kertonut julkisuudessa, ettei aio asettua enää ehdolle.

Perussuomalaisilla on tällä hetkellä kaksi nurmijärveläistä eduskuntavaaliehdokasta: kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen Maiju Tapiolinna ja kunnanvaltuutettu Matti Putkonen. Molemmat olivat ehdolla myös vuoden 2019, Tapiolinna myös vuoden 2015 eduskuntavaaleissa.

Viime eduskuntavaalien jälkeen Tapiolinna kommentoi, ettei aio asettua ehdolle enää kolmatta kertaa. Mieli kuitenkin muuttui.

–Maailma ei ole vielä valmis ja ehkäpä minullakin voisi olla siinä rooli kansanedustajana. Kuntavaalien ja aluevaalien menestys on valanut rohkeutta siihen, että ajamani poliittiset näkemykset ovat oikeita ja kuntalaiset tyytyväisiä työpanokseeni. Sillä ajatuksella suostuin lähtemään kolmannen kerran ehdolle, Tapiolinna kommentoi.

Sosiaalidemokraateilla on yksi nurmijärveläinen eduskuntavaaliehdokas: kunnanvaltuutettu Maria Luoma. Nurmijärven SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Osmo Suominen kertoo, että nurmijärveläiset demariyhdistykset pyysivät Luomaa ehdokkaakseen yksimielisesti.

– Nurmijärven Demareista ei ole näillä näkymin tulossa muita ehdokkaita kuin Maria Luoma. Panostamme hänen tukemiseen kaikin mahdollisilla tavoilla, Suominen kertoo.

Vihreiden nurmijärveläisehdokkaaksi on nimetty kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen jäsen Leni Niinimäki. Hän oli ehdolla myös vuoden 2019 eduskuntavaaleissa.

– Uudenmaan Vihreillä ehdokastilanne on jo varsin hyvä. Tässä vaiheessa arvelisin siis, että Nurmijärveltä ei tule useampia vihreiden ehdokkaita, mutta aikaa toki vielä on. Tilanne voi siis vielä muuttua, hän kommentoi.

Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaaksi on asetettu nurmijärveläinen Nelli Piikkilä. Kristillisdemokraattien ehdokkaaksi on puolestaan nimetty nurmijärveläinen kunnanvaltuutettu Ina Kuula.

Puolueet nimeävät lisää ehdokkaita syksyn aikana.

Päivitetty 29.6.2022 klo 10.33. Poistettu jutusta virheellinen tieto siitä, että Virpi Räty (kok.) olisi kunnanhallituksen jäsen. Räty on kunnanvaltuutettu ja valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja.